İman ve saadeti arayan bir adamdı

İman ve saadeti arayan bir adamdı

Akıncı Gençlik Eğitim Derneği ‘Nurettin Topçu’yu Anlamak ve Maarif Davamız’ Konulu konferansını düzenledi. Konferansta Şair Topçu’nun iman ve saadet arayan adam olduğu anlatıldı

Konya Ticaret Odası (KTO) Toplantı salonunda gerçekleştirilen konferans, Mustafa Erol Hoca’nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Toplantıya Akıncı beylerinden hareketin Onursal Başkanı Nevzat Arabacı, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Başkanı Mustafa Erkuş, iş adamı Muhammed Fatih Duygu, Vahdettin Özdemir ve Genel Başkan Zülküf Şamil Ceylan katıldı.

Konferansta Genel Başkan Zülküf Şamil Ceylan, bir açılış konuşması yaptı ve konşmasında şunlara değindi:  "Maarif Davası gerekten iki yüz yıldır önemli bir dava. Nurettin Topçu üstadı, mesela Necip Fazılı, Sezai Karakoç’u Mehmet Akif Ersoy’u ve Cemil Meriç’i eğitim konusundaki görüşlerini, beyanlarını az çok biliyoruz ama Nurettin Topçu üstad söyleniliyor, konuşuluyor ama pekte bilinmiyor. Daha geçenlerde bir hafta olmadı sanırım Reis-i Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan kendisi ‘Nurettin Topçu’ vurgusu yaptı. Bu bir işarettir aslında. Lider ufuk çizer, millet onun içini doldurmaya çalışır. İnşallah bizde Nurettin Topçu’yu hocamın kendi tavsiyesi ile işleyelim dedik. Biz de bu konuda hazırlık yaptık” diye konuştu.

Akıncıların Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Poçanoğlu ise verdiği konferansta ‘Maarif Davamız’ konusunu işledi. Ahmet Poçanoğlu, konferansta şu meselelere değindi: "Nurettin Topçu bizim için bin yılda sürse, bu Amerikan tarzı yaşam biçiminden kurtaracak bir kurtuluş savaşçısıdır. Bu sebeple Nurettin Topçu’yu önemsiyoruz. Silahsız bir savaşçı ve servetsiz bir savaşçı hem de garazsız, kinsiz bir savaşçı. Hem de bir ahlak filozofu. İman ve saadet arayan adam. Nurettin topçu derdi ki: ‘İman ve saadet bir yerdedir onu mutlaka aramak lazım. Anadolu’nun ruh cephesinde henüz kurtuluş savaşı yapılmadı diyor. 

Nurettin Topçu’nun isyanı ne devletin otoritesine karşı ferdin mutlak hürriyetini savunan anarşistin isyanıdır ne de kapitalist rejime karşı tepki olarak doğan ve bütün mukaddesata düşman olan komunistlerin isyanıdır, Marksistlerin isyanıdır. İsyan bütün peygamberlerin isyanıdır, velilerin isyanıdır, kahramanların isyanıdır, Halid bin Velid’in isyanıdır. Örneklendirirsek: Hz.Muhammed’e (AS) İslam’ı tebliğinden vazgeçme teklifine karşılık ‘Güneşi bir elime ayı diğer elime verseniz ben bu davadan vazgeçmem dedirten kararlılıktır isyan!. şeklinde açıklamalarda bulundu. Akıncılar bir sonraki faaliyette buluşmak üzere dağıldılar. Akıncılar dünyayı değiştireceklerine inanıyorlar."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.