'İmam Hüseyin'in Öldürülmesindeki Şartlar Aynen Devam Ediyor'

'İmam Hüseyin'in Öldürülmesindeki Şartlar Aynen Devam Ediyor'

Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu'nun Muharrem ayı nedeniyle verdiği iftar Alevi dernek temsilcileri, iş adamları ve vatandaşları bir araya getirdi. Oruç açma programında konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu, İmam Hüseyin'in...

Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu'nun Muharrem ayı nedeniyle verdiği iftar Alevi dernek temsilcileri, iş adamları ve vatandaşları bir araya getirdi. Oruç açma programında konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu, İmam Hüseyin'in öldürülmesindeki menfaatperestlikler, şartlar, anlayışlar aynen devam ediyor." dedi.

Wyndham Otel’de düzenlenen Muharrem orucu açma programı Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Lokma Duası'nın ardından oruçlar açıldı.

Programa katılan ünlü iş adamı Zeynel Abidin Erdem, Alevi olmanın, Şii olmanın, Caferi olmanın önemli olmadığını, dünyadaki Müslümanların hepsinin de Ehli Beyt olmadığını söyledi. Ülke içinde nifak üretmeye ve bunu finanse etmeye çalışan çok kesimler bulunduğunu belirten Erdem, "Türkiye'nin içinde bizi bölmeye çalışan o kadar çok kişi var ki, o kadar büyük bir yatırım yapılıyor ki, işte görüyorsunuz IŞİD denen bir zıkkımın kökü çıktı. Şii'yi öldürüyor, Sünni'yi öldürüyor, Türkü öldürüyor, Hanefi'yi öldürüyor. Bu nereden çıktı. 3. Haçlı Seferini bizimle başkası yapmayacak. Finanse edildi, 3. Haçlı seferi bizim içimizden çıkacak. Çıkarttılar ve devam ediyor. Bunun genişleyeceğini size söyleyeyim. Ben hiç bir şeyden korkmuyorum, ne IŞİD'den korkarım ne devletten. Biz aklımızı başımıza toplamak zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

İnanç grupları arasında ayrım yapmanın yarar getirmeyeceğinin altını çizen Erdem, "Ben birine emanetim. Siz, Ehli Beyt dünyaya, dünya Müslümanlarına emanettir. Bir buçuk milyar insanın hepsi Ehli Beyt değildir. Direndiğimiz ve çabaladığımız bir grubuz. İskenderun'dan bir aile bana geldi. Televizyonda söylediğim 'Eğer ki bir Sünni, Alevi kızınızı ister de vermezseniz Allah'ın huzurunda ceza görürsünüz, eğer bir Sünni, Alevi bir kızı isterse vermeyen o da Allah'ın cezasını bulacaktır.' sözümü hatırlatıp 'Biz kız istiyoruz ve vermiyorlar' dediler. Gittim kız istedim, verdiler ve şimdi çocukları var, çok mutlular" dedi.

HORTOĞLU: ORTAKLIKLARIMIZI BİRLEŞME MESELESİ OLARAK GÖRELİM

Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu da birlik mesajları verdi. Türkiye'de ekilmek istenen nifak tohumlarına karşı birlik içinde hareket etmenin önemine işaret eden Hortoğlu, Türkiye'nin çevresinde yaşanan olumsuz olayların da bu sayede Türkiye'ye sıçramasının önlenmesi için bu çalışmaları yaptıklarını belirtti. Hortoğlu, "İstedik ki annelerin ciğeri yanmasın, analar ağlamasın. Onun için bu sofralarda ortak değerleri ortaya çıkaralım. Çünkü farklılarımızı bir ayrışma meselesi olarak değil ortaklıklarımızı birleşme meselesi olarak görelim. Ne zaman ki biz bunu başaramadıysak işte o zaman kayıp hüzün ve acı yaşadık." dedi.

Kerbela olayının bugün bile değerlendirmeye muhtaç olduğunu ve çıkarılacak dersler olduğunu hatırlatan Hortoğlu, "İmam Hüseyin bize fedakarlığı, haklının yanında daima dik durmayı, erdemi ahlakı ve basireti, doğruluğu öğretti. Yezid ise dünya saltanatı uğruna her şeyi göze alabilmeyi, sadece kazanmayı ve kendi mutluluğunu başkalarının felaketi üzerine kurmayı gösterdi. Ne oldu, Yezid esfeli safiline düştü, İmam Hüseyin ise kutlu dedesinin yanında biz Ehli Beyt sevdalarını Kevser Havuzu'nun başında şefaat etmek üzere beklediğine inanıyorum. Eğer İmam Hüseyin bugün yaşıyor olsaydı acaba yine aynı muameleye maruz kalır mıydı? Bu sorunun cevabı kanımca evettir, çünkü İmam Hüseyin'in öldürülmesindeki menfaatperestlikler, şartlar, anlayışlar aynen devam ediyor." dedi.

Avukat Gülnaz Güneş Aytaş da Alevi toplumunun beklentilerine ilişkin bir konuşma yaptı. Aytaş, "Alevi Sünni barışı vicdanlarda gerçek eşitlik sağlanmadıkça gerçekleşemez. Sayın Başbakan Alevi açılımının devam edeceğini söylüyor, ben sadece şunu sormak istiyorum. Sizler vicdanınızda beni, benim inancımı, kendinizle eşit olarak gerçekten kabul ediyor musunuz?" ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.