İmam Hatipli gençler klip çekti

İmam Hatipli gençler klip çekti

Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ezgi klibine imza attı. Grup Sadakat isimli ezgi grubunun ilk eseri ‘İmam Hatipliyiz’ marşı oldu

Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Ali Rıza Aka, Abdullah Güngör, Yasir Ahmet Erkuş, Enes Müslümoğlu, Selman Gürbüz, Mahmut Sami Kılınç ezgi klibi çekti. Grup Sadakat olarak çalışma yapan ekibin ilk eseri Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde çekilen ‘İmam Hatipliyiz’ eseri oldu. Söz ve bestesinin grubun solisti Ali Rıza Aka’ya ait olan eser kısa sürede çok sayıda kişiye ulaştı. Grubun solisti Ali Rıza Aka, kliple ilgili yaptığı değerlendirmede “Çok küçük yaşlardan itibaren müzikle ilgimiz vardı. Bugün böyle güzel bir çalışmaya imza atmaktan ötürü mutluyuz” dedi.

OKUL İDAREMİZİN DESTEĞİ OLDU

Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Dini Musiki Proje bölümünde eğitim gördüklerini kaydeden ve bu çalışmada okul idaresinin desteğinin de olduğu kaydeden Aka, “Hepimiz ezgi, ilahi ve marşlar ile büyüyen ailenin ezgi, ilahi ve marşlarla yetişen evlatlarıyız. Birçok sanatçı ağabeyimizi dinliyor ve takip ediyoruz. Durum böyle olunca elbette onlardan da müzik alanında bir şeyler kaptık. Onların eserlerini tekrar edip, taklit ederken büyüdük ve bu alana yöneldik. Şuanda da Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi Dini Musiki Proje bölümünde eğitim görüyoruz. Pandemi sürecinin hayatımıza girmesi ile evlerimize kapandık ve bu süreçte derdimizi yazıya döktükten sonra besteleyerek mırıldanmaya başladık. En son olarak okul müdür yardımcımız Fahri Ekici Hocamın da isteği üzerine, okul müdürüm Süleyman Eşit Hocamın ve Dini Musiki bölümü müzik öğretmenim Erhan Özkol Hocamın da destekleri ile okulumuza özel bir marş yazıp seslendirmeye çalıştık” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2022-05-02-at-00-41-32.jpeg

MİLLETİN ÖZ EVLATLARI OLDUĞUMUZU VURGULADIK

Marşımız İmam Hatipli gençler olarak öncü olmamız gerektiğini, mazlum coğrafyaların bizleri beklediğini, mazlum insanların sesini bizim duyurmamız gerektiğinin üzerinde durduk. Nice kutlu fetihlerin bizleri beklediğini, Milletin öz evlatları olduğumuzu vurguladık. 7 Gün gibi çok kısa bir süre içerisinde klibimizi tamamladık. Çok güzel geri dönütler alıyoruz. İlk günden izlenmesi 1000’in üzerine geçti. Ve bu vesile ile de bizi takip eden dinleyicilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca eserimiz için bizlere ev sahipliği yaparak kayıt imkanı sunan Radyo Gençlik’e, eserimizin altyapı müziğini hazırlayarak bize aranjörlük yapan sanatçı Kemal Faruk ağabeyimize, klip için gereken görüntüleri alarak eserimize renk katan Muhammed Bakırcı ağabeyimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2022-05-02-at-00-41-36-2.jpeg

HAK DAVAYA SADAKATİMİZİ VURGULADIK

Son olarak grupları hakkında bilgiler veren Ali Rıza Aka, şunları kaydetti: “Aynı zamanda ezgi, marş ve tasavvuf müziklerini seslendirdiğimiz bir müzik grubumuz var. 2 Ocak 2022 tarihinde İmam Hatipli gençler olarak kurduğumuz gruba hak davaya sadakatimizi belirtmek üzere Grup Sadakat ismini verdik. Kuruculuğunu ve solistliğini benim üslendiğim grubumuzda kardeşlerim; Yasir Ahmet Erkuş gitarist ve vokalist, Enes Müslümoğlu neyzen, Abdullah Güngör org ve sosyal medya, Selman Gürbüz gitarist ve Mahmut Sami Kılınç ise ritim enstrümanları alanında görev yapmakta. Şuan hali hazırda 40’a yakın söz ve bestesi kendimize ait olan eserlerimiz var, en kısa süre içerisinde diğer eserlerimize de hayata geçirmeyi planlıyoruz.”

whatsapp-image-2022-05-02-at-00-41-35.jpeg

YAYINLANAN ESERİN SÖZLERİ ŞU ŞEKİLDE:

Bayrağı burca dikecek olan bizleriz,

Gönüllere işler bizim sevgimiz,

Hakk'ın nizamıdir bizim derdimiz,

Fetihler bizi bekler imam hatipliyiz.

 

Derdimiz dostluk kardeşlik barış,

Gezeriz coğrafyayı karış karış,

Gönülleri işleriz nakış nakış,

Milletimin özüyüz imam hatipliyiz.

 

Altın harflerle yazdı bizleri,

Tarihe kazıldı bütün izleri,

Mazlumun önder gür bir sesi,

Mazlumlar bizi bekler imam hatipliyiz.

whatsapp-image-2022-05-02-at-00-41-36.jpeg

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum