İmam Hatiplerin geleceği aydınlık

İmam Hatiplerin geleceği aydınlık

Tercih döneminde bulunan gençlere seslenen ve onları İmam Hatip Liselerini tercih etmeye davet eden TİMAV Genel Başkanı Ecevit Öksüz, "Engeller kalktı. İmam Hatiplerin geleceği aydınlıktır" dedi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sonrası lise tercihleri 31 Temmuz Perşembe günü başladı. 8 Ağustosa kadar sürecek olan tercih işleminde İmam Hatip Liseleri’nin son yıllarda olduğu gibi yine ilgi odağı olması bekleniyor. Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, geleceğin İmam Hatiplerden mezun olan gençler tarafından inşa edileceğini söyledi. Tercih döneminde bulunan gençlere seslenen ve onları İmam Hatip Liselerini tercih etmeye davet eden Öksüz, “Bu okulların önündeki bütün engeller kalktı. ‘Bu okullar yeniden engellenir' diye endişe etmelerine gerek yok. Artık Türkiye darbe dönemlerini, anormal dönemleri geride bıraktı. Önümüzdeki yıllar, bu liselerden mezun olmuş gençlerin yıldızlaşacağı dönem olacak. Bu insanlar, millete hizmete devam edecek. İmam Hatiplerin önü de, kalbi de, gönlü de açık” şeklinde konuştu. Nüfusa oranlandığında Konya’nın en yoğun İHL tercihi yapılan il olduğuna dikkat çeken Öksüz, buna karşılık yeni açılan ve dönüştürülen okullarla Konya’da İHL’lerin gerek fiziki imkanlar, gerek eğitim-öğretim açısından her geçen gün daha da kaliteli bir yapıya kavuştuğunun altını çizdi.

ÖZEL PROJE OKULU BELİRLENDİ

Konya’da bu yıl ilk olacak bir uygulama olarak yeni açılan Tahir Büyükkörükçü Anadolu İHL’nin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel proje okulu olarak belirlendiğini belirten Öksüz, özel proje okullarının bir kısım ayrıcalıklara sahip olduklarını ve bu okulları tercih edip kazanan öğrencilerin bu ayrıcalıklardan istifade etme imkânına kavuştuklarını ifade etti. Özel proje okulu statüsüyle bu dönem eğitim öğretime başlayacak olan Tahir Büyükkörükçü AİHL, ilk 1 yılı Arapça hazırlık olmak üzere 5 yıllık bir eğitim verecek. TİMAV Genel Merkezi’nin Konya’da bulunması dolayısıyla vakıf olarak Konya’daki İHL’lere zaman zaman ayrıcalıklar tanıdıklarını ifade eden Öksüz, Tahir Büyükkörükçü AİHL için de böylesi bir plan ve programlarının olduğuna dikkat çekti.

İLK 20’YE TİMAV’DAN BURS

Tahir Büyükkörükçü İHL’yi en yüksek puanla tercih eden ilk 20 öğrenciye lise öğrenimi boyunca burs vermeyi planladıklarını ifade eden Öksüz, belirli kriterler çerçevesinde gerçekleşecek olan burs uygulamasının özel proje okulu olan Tahir Büyükkörükçü AİHL’ye olan ilgiyi artırmasını beklediklerini ifade etti. Tercih döneminde bulunan öğrencilere seslenen Öksüz şöyle dedi: “İmam Hatip Liseleri bir farklılıktır, bu okullarda eğitim almak özel bir duygudur. Milletimizin bağrından doğan ve yine milletimizin on yıllardır sahiplendiği bu okullarda okuma ayrıcalığını tüm kardeşlerimizin tatmasını isteriz. Ayrıca özel proje okulu olarak Tahir Büyükkörükçü AİHL’yi tercih eden gençlerimiz ilk yıllarında çok iyi seçilmiş bir kadro ile özel bir Arapça eğitiminden geçecekler. İlk yıl Arapça ile ilgili sorunları kalmayacak şekilde eğitimlerini tamamladıktan sonra ise Fen Lisesi müfredatına yakın bir içerik ile yine uzman bir kadronun elinde özel bir eğitim-öğretime tabi tutulacaklar. Önümüzdeki yıla yetişmesi planlanan yurt binasını hizmete girmesi ile birlikte okul binası, yurdu ve spor salonu ile Tahir Büyükkörükçü AİHL bir kompleks haline dönüşecek. Öğrenmenin tadını, kendini özel hissederek yaşayacak bu öğrencilerimize ayrıca TİMAV olarak hafta sonları ve yaz tatillerinde kurs imkânı da sunacağız. Bu projenin gelecek yıllar için diğer okullarımız ve diğer illerimize örnek bir proje haline gelmesini istiyoruz. Bunun için tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.