İmam Hatip Lisesi Kompleksi İnşaatı Yükselmeye Başladı

İmam Hatip Lisesi Kompleksi İnşaatı Yükselmeye Başladı

Yozgat’ta bin 500 öğrencinin eğitim göreceği, 22 milyon liraya mal olacak 24 derslikli imam hatip ortaokulu, lise ve 300 yataklı yurt binasının inşattı devam ediyor. Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Milli...

Yozgat’ta bin 500 öğrencinin eğitim göreceği, 22 milyon liraya mal olacak 24 derslikli imam hatip ortaokulu, lise ve 300 yataklı yurt binasının inşattı devam ediyor.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, siyasi ve sivil toplum temsilcileri ile birlikte inşaatı devam eden İmam Hatip Lisesi kompleksini ziyaret ederek firma yetkililerinden bilgi aldı.

İnceleme sonrası açıklama yapan Vali Yazıcı, “İmam Hatip Ortaokulu ve lise inşaatının çok hızlı ilerlediğini belirterek, “İnşaat bir sene içerisinde bitecek. Önümüzde ki eğitim ve öğretim yılına inşallah İmam Hatip lisemize kavuşacağız. Bu bina şehrin çeşitli noktalarında bulunan İmam Hatip ortaokulu, İmam Hatip lise bölümü gibi dağınık olan okullarımızın da bir araya getirilmesine vesile olacak.” dedi.

İmam Hatip Lisesi komleksinin tamamlanmasıyla Yozgat’a ayrı bir güzellik katacağını vurgulayan Yazıcı “Bina içerisinde Yozgatlı bin 500 evladımız imam hatip eğitimi alacak. Buradan mezun olacak öğrencilerimiz ve farklı kademelerde en güzel şekilde ülkesine, devletine milletine hizmet edecekler” diye konuştu. Bina içerisinde 300 yataklı yurdunda bulunduğunu hatırlatan Vali Yazıcı “Ana binalar U şeklinde iki binadan oluşuyor. Yanında cami de var tatbikat camisi de orası olacak. Yine binanın içerisinde 300 yataklı bir yurdu da bulunacak. İlimiz için güzel bir kazanım ve isabetli bir yatırım. Buraya yapılan İmam Hatip’in Yozgat’ın eğitim ve öğretim ciddi bir müessesi olacağına inanıyorum." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.