İlköğretim Haftası Törenle Karşılandı

İlköğretim Haftası Törenle Karşılandı

İlköğretim Haftası dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir program düzenlendi. TOKİ Şehit Jandarma Er Levent Kuşoğlu İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen törenlere, ilçe protokolü, eğitimciler, öğretmen ve öğrenciler...

İlköğretim Haftası dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir program düzenlendi. TOKİ Şehit Jandarma Er Levent Kuşoğlu İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen törenlere, ilçe protokolü, eğitimciler, öğretmen ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan TOKİ Şehit Jandarma Er Levent Kuşoğlu İlkokulu Müdürü Bülent Vicdan, eğitimin önemine vurgu yaptı. Vicdan, "2014-2015 Eğitim-Öğretim yılına huzur ve güven içinde girmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul: Bireyi haşata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan bir eğitim yuvasıdır. Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı ve her öğretim döneminin, bir önceki yıldan daha verimli geçmesi, birer yetişkin olarak, yaşayacağımız hayatın temeli ve teminatı olacaktır. Bu nedenle; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün gösterdiği yolda ilerleyerek, çağdaş ülkeler arasında yerimizi alabilmemiz için, araştırma, sorgulama yeteneğine sahip, bilgi üretebilen ve değerlendirebilen, bilimsel gelişmeleri takip eden öğrenciler yetiştirmek ve verdiğimiz eğitim-öğretimin kalitesini artırmak zorundayız."dedi. Sevgili öğrenciler; sizler bizim geleceğimizin teminatısınız. Bizim bütün gayretimiz sizlerin yetişmesi, sizlerin iv i birer yurttaş olabilmesi içindir. Önümüzdeki yüzyılın bilim adamları, yöneticileri, öğretmenleri, doktorları sizler olacaksınız. Bu yüzden çağın teknolojik gelişmelerinden mutlaka yararlanmalı, kendinizi iyi yetiştirmeli başka bir deyişle çağı yakalamalısınız." şeklinde konuştu.

Program, öğrencilerin okudukları şiir ve gösterileri ile son buldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.