İlk yarının kader maçı

İlk yarının kader maçı

Gençlerbirliği galibiyeti ile büyük moral bulan ve düşme hattının üzerine çıkan Konyaspor, bugün (pazar günü) ilk yarının kader maçına çıkıyor. Sivasspor ile karşılaşacak olan temsilcimizin tek hedefi evinde aldığı üç puanı taçlandırmak

Konyaspor, bugün (pazar günü) tehlike hattında bulunan Sivasspor ile zor bir maça çıkacak. Sivas 4 Eylül Stadyumunda oynanacak ve saat 14.00’de başlayacak ve TV’den naklen yayınlanacak karşılaşmada Abdullah Yılmaz düdük çalacak. Yılmaz’ın yardımcılıklarını Erdem Bayık ve Hakan Yemişken yaparken, maçın dördüncü hakemi Mesut Çarık.
Konya’daki hazırlıklarını tamamlayarak Cuma sabahı Sivas’a giden ve Büyük otelde kampa giren yeşil-beyazlı takımda, planlar puan üzerine yapıldı. Kartallar, önceki gün akşam saatlerinde Sivasspor Vali Lütfullah Bilgin tesislerinde antrenörler Abdullah Güllü ve Hakan Polat yönetiminde bir çalışma yaptılar. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan ve daha sonra 2 grup halinde dar alanda top kapma çalışması yapan futbolcular oldukça neşeli göründüler. Konyaspor’da, Sivasspor maçının hazırlıkları dün saat 14.00’de Sivasspor tesislerinde yapılan antrenmanla tamamlandı ve futbolcular maç saatini beklemeye çekildi.
Konyaspor’un Sivas kafilesinde 20 futbolcu yer aldı. Kaleci Orkun ile birlikte sakat olan Murat kadroda yer almadı. 20 kişilik kadro şu futbolculardan oluşuyor. Gökhan Tokgöz, Ercüment Kafkasyalı, Erdinç Yavuz, Mahamoudou Kere, Basem Abbas, Adnan Güngör, Ramazan Kahya, Hakan Aslantaş, Mehmet Sedef, Johnnier Montano, Serkan Şahin, Erdal Kılıçaslan, İbrahima Bangoura, Ali Dere, Emre Toraman, Veli Acar, İbrahim Ege, Eser Yağmur, Peter Grajciar, Thierry Tazemeta. Bu futbolculardan 2’si maç saatinde tribüne çıkacak. Sivas deplasmanından puanla dönerek aradaki puan farkını korumayı amaçlayan yeşil-beyazlı takımda moral iyi. Yönetici, teknik adam ve futbolcular 3 puanda birleştiler. Konyaspor’da Murat ve kaleci Orkun forma giyemeyecek. Erdinç’in durumu ise bugün belli olacak.
SİVASSPOR İLE LİGDE 9.RANDEVU
Konyaspor ile Sivasspor, bugün 9. maça çıkacak. İki takım daha önce 8 kez ligde karşı karşıya geldi. Oynanan maçlardan dördünü Konyaspor, ikisini Sivasspor kazanırken, 2 maç ise berabere sona erdi. Spor Toto Süper Lig’de ilk kez 2005-2006 sezonunda karşılaşan iki takımın Sivas’taki mücadelesi 1-1 sona ererken, Kartallar Konya’daki maçı 2-1 galip tamamladı. 2006-2007 sezonunda Konya’da rakibini 2-0 yenen Konyaspor, deplasman maçından da 3-1’lik skorla galibiyetle ayrıldı. 2007-2008 sezonunda Konya’da 2-1 kazanan yeşil beyazlılar, deplasmanda 3-0 kaybederken, 2008-2009 sezonunda Sivas’ta ki maçta Konyaspor 1-0 mağlup olurken, Konya’daki maç golsüz tamamlandı. Bugüne kadar Spor Toto Süper Lig’de oynanan 8 maçtan dördünü Konyaspor, ikisini Sivasspor kazanırken, iki maç ise 1-1 ve 0-0’lık sonuçlarla sona erdi.
ABDULLAH YILMAZ İLE BU SEZON 3.MAÇ
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından Sivasspor ile Konyaspor’un deplasmanda oynayacağı 16.hafta maçında görevlendirilen Trabzon Bölgesi Üst Klasman hakemi Abdullah Yılmaz, yeşil-beyazlıların bu sezon üçüncü, genel toplamda ise 7.maçında düdük çalacak. Konyaspor’un ilk kez 2005-2006 sezonunda deplasmanda oynadığı ve 0-0 sona eren Manisaspor 34.hafta maçında görev yapan Abdullah Yılmaz, daha sonra 2006-2007 sezonunda deplasmanda 1-0 kazanılan Denizlispor, 4-2 kaybedilen Ankaraspor, 2008-2009 sezonunda Konya’da 2-1 yenildiği İstanbul B.Ş.Bld.Spor maçlarımızı yönetti. Abdullah Yılmaz, Konyaspor’un 2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Lig’de 5.haftada deplasmanda 1-0 mağlup olduğu İstanbul B.Ş.Bld. Spor ve 8.haftada iç sahada 4-1 yenildiği Fenerbahçe maçlarında da görev yaptı. Bu sezon üçüncü kez Konyaspor’un maçını yönetecek Trabzon Bölgesi Üst Klasman hakemi Abdullah Yılmaz’ın yardımcılığını İstanbul’dan Erdem Bayık ve Bursa’dan Hakan Yemişken yaparken, maçın dördüncü hakemi Eskişehir’den Mesut Çarık.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.