İlk yarıda son haftaya girildi

İlk yarıda son haftaya girildi

Spor Toto Süper ligde 16. hafta da Trabzonspor’un liderliğiyle geride kaldı.

Zirve takımlarından; Trabzonspor ile birlikte Bursaspor kazanırken, başta 3 büyükler Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş olmak üzere Kayserispor ve İstanbul BŞ yenildi. Böylece, haftanın en karlı takımları, lider Trabzonspor ile ene yakın takipçilerinden Bursaspor oldu.
Haftanın açılışa maçında Beşiktaş’ın Eskişehirspor’a yenilmesinin ardından, Cumartesi günü Galatasaray-Gençlerbirliği, Pazar günü de Fenerbahçe, deplasmanda Ankaragücü’ne yenilmekten kurtulamadı. Ligde orta sıralarda yer alan Karabükspor ve Gaziantepspor haftayı 3’er puanla kapatırken, dipte ise ene karlı takımlar; Konyaspor’u yenerek tehlike hattından kurtulan Sivasspor, Galatasaray’ı deviren Gençlerbirliği, Beşiktaş engelini 2 golle geçen Eskişehirspor oldu.. Bucaspor ile Manisaspor puanları paylaşırken, Konyaspor ise, Sivas deplasmanında rakibin 10 kişi kalmasını değerlendiremeyerek haftayı puansız kapatarak 14 puanda kaldı ve 16. sıraya gerileyerek tehlike hattına girdi.. Düşme hattındaki diğere takımlar ise, 12 puanlı Bucaspor ve 8 puanlı Kasımpaşa.. 
Spor-Toto Süper ligde, geride kalan 126. hafta da oynanan maçlardan 6'sını ev sahibi, 2'sini deplasman takımları kazanırken, 1 maç berabere tamamlandı. Toplam 21 golün atıldığı haftada, Trabzonspor’dan Burak ve Ankaragücü’nden Sestak rakip fileleri 2’şer kez havalandırdı. En gollü karşılaşma ise Trabzonspor’un İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 3-1 yendiği maç oldu..
Hakemler ise, bu hafta 35 kez sarı ve 4 kez de kırmızı karta başvurdu.. Manisaspor’dan Murat, Beşiktaş’tan Guti, Sivasspor’dan Sedat ve İstanbul BŞ’den Ekrem kırmızı kart cezası nedeniyle takımlarının bu haftaki maçlarında görev yapamayacaklar. Haftanın ene çok kart çıkan maçı ise 7 sarı ve biri kırmızı kartla Sivasspor-Konyaspor karşılaşması oldu. Ankaragücü-Fenerbahçe maçında sadece bir sarı kart çıktı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.