İlk iki zora girdi

İlk iki zora girdi

Nevşehir’de kampa giren yeşil-beyazlı ekip Rizespor’a bileniyor. Konyaspor teknik direktörü Fuat Yaman: Süper lig için en büyük adaylardan biri konyaspor.üst üste puan kayıpları takımın havasını bozdu

Bank Asya 1. Lig’de, Süper Lig’e çıkma mücadelesi veren Konyaspor, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarının ardından Kapadokya’da kampa girdi. Üst üste alınan kötü sonuçların takımının havasını bozduğunu belirten Konyaspor Teknik Direktörü Fuat Yaman, buna karşın, “Bank Asya’dan Süper Lig’e çıkmaya en büyük adaylardan biri Konyaspor” diyerek Yeşil-beyazlı camiaya umut saçtı.

Bank Asya 1. Lig’in 27. haftasında evinde Çaykur Rizespor’u konuk edecek olan Konyaspor’da Teknik Direktör Fuat Yaman, son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla sarsılan takımını Nevşehir’in Avanos ilçesinde kampa aldı. Takımın kamp yaptığı Avrasya Otel’de açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü Fuat Yaman, alınan kötü sonuçlara rağmen Süper Lig için umutlarını kaybetmediklerini vurguladı. Alınan sonuçların takımın havasını çok etkilediğini söyleyen tecrübeli hoca, buna karşın bu zorlukların üstesinden gelebilecek güce sahip olduklarını ifade etti.
POZİSYON VAR, AMA GOL YOK
Yaman, “Özellikle son haftalarda maalesef oynadığımız oyunun puan anlamında karşılığını alamadık. Bunun bizden kaynaklanan nedenleri de vardı. Çok gol pozisyonuna girmemize rağmen maalesef golleri atamadık. Hem de çok ciddi hakem hatalarına maruz kaldık. Dolayısıyla bunlar birleşince en az 7-8 puan daha fazla olmamız gerekirken maalesef ilk iki ihtimalini bayağı zora soktuk. Bu da futbolcular üzerinde çok olumsuz bir hava oluşturdu. Kötü oynayıp ta kaybetsek en azından kötü oyunun nedenlerini gidermeye çalışacağız. Oyuncularımız bunun için daha fazla mücadele eder, daha fazla koşar. Fakat rakiplerden daha iyi oynamamıza rağmen, daha fazla gol pozisyonuna girmemize rağmen maçları kaybedince bir umutsuzluk belirtisi başladı. Takımın üzerinde negatif bir hava oluştu bizde bunun önüne geçebilmek için böyle bir kampı uygun gördük. Şu ana kadar istediğimiz gibi gidiyor her şey. Umuyorum bu haftadan itibaren oyunlarında karşılığı alınarak Konyaspor sezon başında koyduğu hedeflere ulaşacaktır. Sezon başında tabii düşünce ilk iki takım arasında çıkmaktı ama maalesef, özellikle devre arasında başlayan sıkıntılar bu güne gelindiğinde bu amaçtan bizi biraz uzaklaştırdı. Ama yine söylüyorum; Bank Asya liginde Süper Lig’e çıkmaya en büyük adaylardan biri Konyaspor. Bu kadar şansızlığın, bu kadar olumsuzluğun sürekli olmayacağını düşünüyoruz. Onun üstesinden gelebilmek için biraz daha istememiz, biraz daha çalışmamız ve uğraşmamız lazım bunu da başaracak gücümüz var” dedi.
KONYASPOR HEDEFE ULAŞACAKTIR
Bank Asya 1. Ligi’nde geçtiğimiz senelerde de kendileri gibi üst üste puan kaybetmesine karşın Süper Lig’e çıkan takımların bulunduğunu hatırlatan Fuat Yaman, “Süper Lig’e çıkan takımlar zaman zaman bu sıkıntıları yaşayabiliyorlar. Örneğin geçen sene Manisaspor Süper Lig’e çıktı ancak 5 maç üste kaybetmişti. Bizi en çok üzen şey oynanan futbol. Özellikle Karşıyaka, Mersin maçları. Burada oynanan oyun çoğu kazanılan maçtan daha pozitif ama sonuçta oynanan oyunla hedefe varamıyorsunuz. Futbol rakibin attığından bir fazlasını atarak kazanılıyor. Bu futbol boks gibi değil. Yani kim fazla yumruk atarsa daha fazla puan almıyor. Dolayısıyla da bizim bu olumsuzluğu şansızlığı kırmamız gerekiyor. Kamuoyunun ümidinin kırılmasını bir ölçüde normal karşılıyorum. Konya beklentisiyle, hedefiyle, her şeyiyle büyük bir yer. Büyük yerlerde de olumsuzluklar daha büyük yankı uyandırır. Oynanan oyunlarla elde edilen sonuçlar örtüşmeye başladığında Konyaspor hedefe ulaşacaktır” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.