Ilgın Belediyesi Spor Akademisi’ne coşkulu açılışı töreni

Ilgın Belediyesi Spor Akademisi’ne coşkulu açılışı töreni

Ilgın Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Ilgın'ın en büyük spor akademisi olan Ilgın Belediyesi Spor Akademisi'nin açılışı, görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Toplam 9 branşta 1046 öğrencinin eğitim göreceği bu akademi, büyük bir ilgi ve heyecanla karşılandı. Açılış törenine Ilgın Kaymakamı Aytekin Yılmaz, Ilgın Belediye Başkanı Ömer Apil, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, AK Parti Ilgın İlçe Başkanı Ömer Emre, MHP Ilgın İlçe Başkanı Harun Ok, Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

whatsapp-image-2024-07-19-at-16-41-25.jpeg

Açılış programında konuşma yapan Ilgın Belediye Başkanı Ömer Apil, spora ve gençlere verilen önemin altını çizdi. Başkan Apil, konuşmasında şunları söyledi:

"Bugün burada, Ilgın Belediyesi Spor Akademisi'ni açmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Bu akademi, gençlerimizin sporla iç içe büyümelerine ve sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlayacak. Spor, gençlerimizin bedensel ve zihinsel gelişiminde çok önemli bir rol oynar. Onlara disiplin, takım ruhu ve özgüven kazandırır. Biz de Ilgın Belediyesi olarak, gençlerimizin bu değerleri kazanmasına yardımcı olmak için her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz.

whatsapp-image-2024-07-19-at-16-41-24.jpeg

Gençlerimiz, bizim geleceğimizin teminatıdır. Onların eğitimine, gelişimine ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmak, bizler için en büyük önceliktir. Bu nedenle, Ilgın Belediyesi Spor Akademisi'ni kurarak, gençlerimizin sporla tanışmalarını ve sporun getirdiği tüm faydalardan yararlanmalarını amaçladık. Burada alacakları eğitimle, sadece sporcu değil, aynı zamanda sağlıklı ve bilinçli bireyler olarak topluma katkıda bulunacaklar.

Akademimizin açılışında emeği geçen tüm ekibimize, destek veren ailelerimize ve gençlerimize teşekkür ediyorum. Hep birlikte, Ilgın'ı bir spor kenti haline getireceğiz ve gençlerimizin her alanda başarılı olmaları için elimizden geleni yapacağız." dedi.

whatsapp-image-2024-07-19-at-16-41-24-1.jpeg

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Ilgın'da böyle büyük bir akademinin olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek "Ilgın gibi güzel bir ilçemizde böylesine büyük bir spor akademisinin açılmasından dolayı çok mutluyuz. Bu akademi, gençlerimizin spor yapma imkânı sunacak ve onların fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak. Gençlerimizin sağlıklı ve aktif bireyler olarak yetişmeleri için böyle projelerin artmasını temenni ediyorum. Ilgın'ın her zaman yanında olacağız ve gençlerimizin gelişimine destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Ilgın Kaymakamı Aytekin Yılmaz konuşmasında, emeği geçen herkese teşekkür edip spor akademisinin hayırlı olmasını dileyerek "Ilgın Belediyesi Spor Akademisi'nin açılışında bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Spor, gençlerimizin bedensel ve zihinsel sağlığı için hayati öneme sahiptir. Bu akademi, gençlerimize spor sevgisi aşılayacak ve onların disiplinli, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve akademinin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Ilgın Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından sergilenen gösteri büyük ilgi topladı. Protokol üyelerinin antrenör ve sporculara spor ekipmanlarını dağıtmasıyla birlikte program sona erdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.