‘İktidar günah keçisi arıyor’

‘İktidar günah keçisi arıyor’

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Belediyecilik açısından bizim dönemimiz ile şuanki dönemi kıyaslamaya çalışıyorum ama gerçekten bu bizim dönemimize de haksızlık olmuş olur” dedi 

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ve İl Başkan Yardımcısı Mehmet Küçükgünay gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Spor Müdürü Ferhat Türkoğlu, İstihbarat Şefi Emre Özgül ve muhabirimiz Sait Çelik ile bir araya geldi. Saydam, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Saydam, ziyarette Konya gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. 

BELEDİYECİLİK MİLLİ GÖRÜŞ İŞİ 

Şehrin birçok eksiği varken, yapılması gereken birçok yatırım varken belediyelerin farklı işlerle uğraştığına dikkat çeken Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “Ölümden başka hiçbir konu çaresiz değil, çözümsüz değil. Tabi ki istek şart, iyi niyet şart, liyakat şart, bunlar sorumluluk isteyen işler. Eğer yapılamıyorsa, yapılmıyorsa, yapılamayan işler kendi çaresizlikleri. Vatandaşa da bu şekilde lanse ediyor, ‘insanımız kötü’ bu sebepten böyle oluyor diyorlar ve inandırıyorlar. Beceremedikleri her işte bir günah keçisi buluyorlar. Sonra da her şeyi vatandaştan bekliyorlar. Biz kendi işimizi kendimiz halledeceksek o zaman size ne ihtiyaç var. Bu organizasyonları yapmayacaksanız biz niye seçeriz idarecilerimizi. Yapılacak işlerimiz için sizin telkininize ihtiyacımız yok. Allaha şükür genel itibari ile aklı başında insanlarız. Yapabileceklerimizi yapıyoruz. Siz de yapmanız gerekenleri yapın. Belediyecilik Milli Görüş işidir. AK Partili belediyeler, Konya'da Milli Görüş belediyelerinin yıllar önce yaptıkları hizmetlerden yararlanıyor” dedi. 

DIŞI GÜZEL İÇİ ÇÜRÜK ANLAYIŞ!

Başkan Saydam, daha sonra şunları ifade etti: “Bizim dönemimiz ile şuanki dönemi kıyaslamaya çalışıyorum ama gerçekten bu bizim dönemimize de haksızlık olmuş olur. Belediyecilik hizmetleri açısından  süreç içerisinde hiçbir şey yapılmadı. Belediyeler faaliyetler yapmadı mı? Yaptı. Dediğim gibi belediyecilik dışında her faaliyete imza attılar. Kafe işletiyorlar, emlakçılık yapıyorlar. Eğlence organizasyonları da yapıyorlar. İçine neyi katarsanız katın. Bunlar bize göre belediyecilik faaliyeti değil. Belediyecilik, vatandaşın ulaşım ve su problemini çözmektir. Belediyecilik trafikteki soruna çözüm bulmaktır. Belediyecilik, hava kirliliğini azaltmaktır. Şehrin birçok problemi var. Sanayi gelişiyor. Şehir merkezi ilçelerden göç alıyor. Bir planlama gerekiyor. Var mı? Yok. Şehrin değerli yerleri satılıyor ve süreç böyle yürütülüyor. Kısaca belediyeler bu süreçte göze görünür bir çalışmaya imza atamadılar maalesef. Şehrin çöpleri bile doğru dürüst alınmıyor. Yollar delik deşik. Yamasız bir cadde gösterin bize. Gelsinler belediye başkanlarına oraları ben göstereyim. İş bilmiyorlar, adam çalıştıramıyorlar. Çok büyük salonlarda lansman yapmakla belediyecilik olmaz. Alaaddin bölgesinde cephe çalışması yaptılar. Bir arka sokağı rezil halde. Belediyelerin çalışması da Alaaddin bölgesindeki cephe çalışmasına benziyor. Binaların dışı güzel görünüyor ama içi çürük.” 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Spor Yazı İşleri Müdürü Ferhat Türkoğlu, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam'a teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.  

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum