İkizleriyle Hapse Girecek Mülkiye Kılıç Hdp Grup Toplantısına Katıldı

İkizleriyle Hapse Girecek Mülkiye Kılıç Hdp Grup Toplantısına Katıldı

Sattığı kitaplar nedeniyle örgüt üyeliğiyle suçlanan ve aldığı 2 yıl 1 aylık mahkumiyeti Yargıtay'ca onanan Mülkiye Kılınç, HDP Grup Toplantısı’na katıldı. Kılıç grup toplantısına eşi, ikiz çocukları Lorin ve Özgür ile katıldı....

Sattığı kitaplar nedeniyle örgüt üyeliğiyle suçlanan ve aldığı 2 yıl 1 aylık mahkumiyeti Yargıtay'ca onanan Mülkiye Kılınç, HDP Grup Toplantısı’na katıldı. Kılıç grup toplantısına eşi, ikiz çocukları Lorin ve Özgür ile katıldı. HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü konuşması öncesi ikizler Lorin ve Özgür ile fotoğraf çektirdi.

HDP Grup Toplantısı’nda konuşan Mülkiye Demir Kılınç’ın eşi Ahmet Kılınç, “Biz öpmeye kıyamıyoruz çocuklarımızı. 2 yıl 1 ay cezaya herhangi bir çözüm bulunmuyor ve bu çocuklar 19 Mayıs'ta anneleri ile birlikte cezaevine girecek. Biz gözümüzden sakınıyoruz, 19 Mayıs'ta bizi bir kabus bekliyor.” diye konuştu.

Mülkiye Demir Kılınç, hikayesinin biraz tanıdık bir hikaye olduğunu söyledi. Bu süre sonunda insanların duyarlılığını gördüğünü belirten Kılınç, “Farklı çevrelerden destek olanlar çıktı, bu kadar ilgi, sahiplenmeyle bir şeylerin değişeceğine inandım. Ceza infaz savcısına gittik, erteleme talep ettik, net kararını cuma günü öğreneceğimizi söyledi. Anladığım kadarıyla bir erteleme çıkmayacak. 19 Mayıs'ta bizim ertelememiz bitiyor ve bize cezaevi yolu görülüyor. Buradan sesleniyorum; kim sesimi duyuyorsa, yetkili merciler neresi ise bu kadar absürt bir dosya ile bu çocuklarla hapse girmek utanç verici. Artık en azılı katiller bile elektronik kelepçelerle dışarıda. Bir çözüm bulunabilir. Buradan sesimizi duyacak varsa adil yargılama talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İstanbul Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) çalışanı Mülkiye Demir Kılınç hakkında İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Terör örgütüne yardım ettiği' gerekçesiyle açılan davada verilen 2 yıl 1 ay hapis cezası Yargıtay'ca onanmıştı. Kılınç, Mayıs ayında 5 aylık ikizleriyle birlikte cezaevine girecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.