İkinci Ergenekon Davasında Karar Çıkmadı

İkinci Ergenekon Davasında Karar Çıkmadı

Erzincan'da görülen ikinci Ergenekon Davasında karar çıkmadı. Erzincan adliyesinde görülen ve CHP İzmir Eski Milletvekili Ahmet Ersin ve CHP Erzincan Eski Milletvekili Erol Tınaztepe’nin de dahil olduğu tutuksuz 11 sanıklı 2. Ergenekon Davasında...

Erzincan'da görülen ikinci Ergenekon Davasında karar çıkmadı. Erzincan adliyesinde görülen ve CHP İzmir Eski Milletvekili Ahmet Ersin ve CHP Erzincan Eski Milletvekili Erol Tınaztepe’nin de dahil olduğu tutuksuz 11 sanıklı 2. Ergenekon Davasında “Gizli tanıkların dinlenmesine ve gizli tanıkların gizlilik kararının kaldırılması talebinin reddine” karar verilerek 29 Ocak 2015'e ertelendi.

Erzincan Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen ilk duruşmaya 'Ergenekon terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, rüşvet vermeye iştirak, yargı görevi yapanı etkilemek suçlarından 13,5 yıldan 31 yıla kadar hapsi istenen Erol Tınastepe ile 'Ergenekon terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek, iştiraken rüşvet verme' suçlamasıyla 11,5 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Ahmet Ersin’in yanı sıra Erzincan 2’nci Ergenekon Davası kapsamında tutuksuz yargılanan “Gizliğin ihlali, rüşvet almak ve vermek, silahlı terör örgütüne üye olmak, suç işleme amacı ile örgüt kurma eyleminde pişmanlık, tehdit, tehlikeleri maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme” suçlamaları ile haklarında 7.5 ila 27 yıl arasında değişen hapis cezası istenen 11 sanıktan, 4’ü katıldı.

Mahkeme çıkışında açıklamalarda bulunan sanıklardan CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin, “Bu gün ikincisi görülen gelecek celse gizlik tanıkların dinlenmesine karar verildi. Gizli tanıkların gizlilik kararının kaldırılması talebimiz reddedildi.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Ersin, “Yani burada da bazı operasyonlar yapıldı. Erzincan ve Erzurum’da da bazı adaletsizlikler yapıldı. Gizli tanık operasyonları yapıldı. Dolayısıyla biz mağdur edildik. Tayyip beyin sadece 17-25 Aralık operasyonu sadece polislerle sınırlı tutulmaması lazım. Bu paralel yapının içinde ki yargıç kılığındaki savcı kılığındaki kişilerinde bu operasyonlara dahil edilmesi lazım.” diye konuştu.

Dava süreci ile ilgili bilgi veren Ersin, şöyle konuştu: “2010 Şubat ayının ilk günlerinde Erzincan’da çok ciddi operasyonlar yapıldı. Cumhuriyet Başsavcısı gözaltına alındı. Jandarma Alay komutanları, Jandarma istihbarat subayları gözaltına alındı. MİT bölge başkanı ve yardımcıları gözaltına alındı. Dolayısıyla parti bizi bu konuyu yerinde incelemek üzere görevlendirdi. Biz 18 Şubat sabahı Erzurum’a geldik. 19 Şubat'ta Ankara’ya dönerken Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olarak ilan edildik.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.