İkinci elde işler durgun

İkinci elde işler durgun

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte bazı sektörler canlılıklarını yitirdi. Bu sektörlerden bir tanesini de ikinci el araç sektörü oluşturuyor.

Ramazan ayının gelmesi ile birlikte bazı sektörler canlılıklarını yitirdi. Bu sektörlerden bir tanesini de ikinci el araç sektörü oluşturuyor. İkinci el araç satan galericiler de, araba pazarındaki kendi aracını satmak isteyen araç sahipleri de piyasanın durgun olmasından yakınıyor. Galericiler içerisinde bulunan Samanyolu Galeri’nin sahibi Veysel Acar, ikinci el araçlarda satışların olmadığını söyleyerek, “Ramazan ayı başlamadan önce az olan işler şimdilerde iyice azaldı. İşlerin Motorlu Taşıt Vergisi’nden sonra bandrollerin alınması ile artacağını düşünüyorum” dedi. Sıfır araçların ikinci ele oranla vatandaşa daha cazip geldiğini söyleyen Acar, “Sıfır araçlarda firmaların yapmış oldukları indirimler özel avantajlar alıcılara her zaman cazip geliyor. Özellikle de sıfır aracı alırken kredi imkânı sunulması vatandaşların birçoğuna kazanmadığı parayı harcama imkanı sunduğu için daha cazip oluyor. Sıfır araçla olan talep daha da artıyor. Bu durumda sıfır araç piyasasının ikinci el araçlara göre biraz daha canlı olmasını sağlıyor” dedi. Acar işlerin durgun olduğunu vurgulayarak Ramazan ayından bu yana iki araç satabildiklerini söylüyor.

VATANDAŞ ARAÇTA PAZARLIK İSTİYOR

Diğer bir araç satıcısı Fatih Karakaya, kendisinin ikinci el araç pazarına çıktığını orada da satışların olmadığını söyleyerek, “Ben hem galericilik yapıyorum hem de pazar günleri ikinci el araç pazarına araçları satmak için çıkarıyorum. Pazarın durumu da galerici dükkânlarından farksız durumda. Oraya insanlar geliyor ama büyük çoğunluğu gezmeye geliyor, araç almaya gelen yok denecek kadar az” diye konuştu. Karakaya pazarın galeri dükkânlarına göre daha canlı olmasını da orada pazarlık payının fazla olmasına, bununda vatandaşa cazip geldiğini ve pazarlık yaptıklarını söyledi.

ARAÇ SATICILARI BAYRAMA UMUT BAĞLADI

İkinci el araba pazarında bulunan araç satıcıları da satışların olmamasından yakınıyor. Araç sahipleri Ramazan ayı içerisinde işlerin olmadığını, insanların oruç tutarken pazara fazla uğramadıklarını, pazarda bulunan satıcılarında birçoğunun öğleye kadar orada durduğunu öğleden sonra oradan ayrıldığını söyledi. Araç sahipleri satışların bayrama yakın bir zaman da daha da artacağını düşünüyor.

MUSTAFA ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum