İkinci el otomobil fiyatları bu hamleyle düşüşe geçecek

İkinci el otomobil fiyatları bu hamleyle düşüşe geçecek

Türkiye'de ikinci el otomobil fiyatlarının ne zaman düşeceği merak konusu olurken konuya ilişkin dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Türkiye'de ikinci el otomobil fiyatlarındaki iniş ve çıkışlar sıklıkla gündem oluyor. Öyle ki halk arasında araba fiyatlarını konuşan insanların sayısı her geçen gün artıyor. Ülkemizde yaşayan her insanın hayali bir otomobil sahibi olmak. Eskiden otomobil satın almak çok daha kolayken son yıllarda ekonomindeki kötü gidişatla birlikte bu da zorlaştı.

ikinci-el-piyasasi.webp

EN KÖTÜ OTOMOBİL 250 BİN TL

En kötü otomobilin bile 250-300 bin lira seviyelerinde olduğunu gören vatandaşlar hayal kırıklığına uğruyor. Sıfır araç tedariğinde yaşanan sıkıntılarla birlikte ikinci el otomobillere dev zam geldi. Fiyatlar yükseldikçe vatandaşın otomobil satın alma ihtimali düştü.

fiyatlar-dibi-gorecek.webp

İkinci el otomobil fiyatlarının sıfır otomobilden daha yüksek olması ise görenleri şaşkına çevirdi. Otomobil piyasasında yaşanan karmaşaya çözüm olarak yeni kararlar alındı. Söz konusu karar ile birlikte ikinci el otomobil fiyatlarının da düşüşe geçmesi bekleniyor.

ikinci-el-ucuz.jpg

DAHA PAHALIYA SATILAMAYACAK

Ticaret Bakanlığı ikinci el motorlu kara taşıtlarının, üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanması 1 Ocak 2024 tarihine kadar yasaklandığını duyurdu. Bu hamleyle birlikte ikinci el otomobil fiyatlarının düşmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum