İki Hafta Geçmesine Rağmen Gaziantep'teki Okulların Eksikleri Giderilmedi

İki Hafta Geçmesine Rağmen Gaziantep'teki Okulların Eksikleri Giderilmedi

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen okullardaki aksaklıkların hala giderilemediğine dikkat çeken Aktif Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Veysel Öncel, "Çalışma barışını bozan siyasal ve...

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen okullardaki aksaklıkların hala giderilemediğine dikkat çeken Aktif Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Veysel Öncel, "Çalışma barışını bozan siyasal ve sendikal kadrolaşmaya, insanlar arasında ayrımcılığı körükleyen ve ötekileştiren her türlü fişlemeye, liyakat yerine yandaşlığı gözeterek yapılan hukuksuz görevlendirme ve tasfiyelere hayır diyoruz." dedi.

Aktif Eğitim Sen Gaziantep Şubesi, eğitimdeki aksaklıklar ve görevden alınan okul müdürleri için Yeşilsu Parkı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Aktif Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Veysel Öncel, eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber okullarda yaşanan sıkıntıları dile getirdi. MEB'in okullarda siyasi bir anlayışla hareket ettiğini vurgulayan Öncel, siyasal ve sendikal kadrolaşmaya gidildiğine dikkat çekti. Öncel, "Siyasal sendikalaşmaya hayır diyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın planlı ve saklayan sistematik tüm toplumu kucaklayan bir anlayıştan uzaklaştırılmamalıdır. Kamuda çalışanlara yönelik fişlemelere son verilmeli okullarda sendikal kadrolaşmanın önüne geçilmelidir." şeklinde konuştu.

"HUKUKSUZ TASFİYELERE HAYIR!"

Tasfiye amaçlı son dönemde yaşanan hukuksuz uygulamaları ile 4 yılını dolduran okul müdürlerinin MEB eliyle by-pass edildiği belirten Öncel, "İktidar tarafından son anda atanan şube müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürleri eliyle by-pass edildiği puanlama sonucunda, binlerce tecrübeli, donanımlı, liyakatli okul müdürü tasfiye edildi. 16 bin okul müdüründen sadece 9 bini görevinde kaldı. Bu görevde kalan müdürlerin ise yüzde 81’i yandaş sendikaya mensup." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.