İki ayrı Konyaspor

İki ayrı Konyaspor

Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek olan Konyaspor, bu maçın hazırlıklarını Nevşehir’de sürdürüyor. İlk yarının 9 haftasında 21 puan toplayan Kartal, ikinci yarıdaki 9 haftada ise 21 puan kaybetti

Konyaspor’un Nevşehir kampında çalışmalar Serhat dışında tama kadro sürdürülüyor. Pazartesi günü, Rizespor ile oynanacak maç öncesi futbolcular üzerinde moral dopingi sağlamak amacıyla önceki gün öğleden sonra Nevşehir’e giderek Avrasya otelde kampa giren yeşil-beyazlılar, ilk çalışmayı aynı gün akşam gerçekleştirdiler.

Teknik direktör Fuat Yaman yönetiminde Avrasya Otel Sahası'nda yapılan antrenman düzkoşu ve ısınma hareketleri ile başladı. Arka adalesindeki rahatsızlığı nedeniyle Kaue Da Silva'nın takımdan ayrı olarak özel bir program doğrultusunda çalıştığı antrenman üç grupta oynanan dar alanda pas çalışması ile devam etti. Kurulan istasyonlarda çabukluk ve koordinasyon çalışması yapan yeşil-beyazlılar, yaklaşık 1 saat 30 dakika süren antrenmanı tam sahada yapılan çift kale maç ve açma-germe hareketleri ile tamamladı.
Konyaspor’un Nevşehir kampı kadrosu, İstanbul’da tedavi gören Serhat Akyüz ve genç Milli takıma kampında bulunan Ali Dere dışında 25 kişiden oluşmakta.. Kartallar, Konya’ya Pazar günü dönecekler ve Tatlıcak tesislerinde kampa girecekler. Konyaspor’da, kampın ikinci çalışması ise dün taktik ağırlıklı olarak gerçekleştirildi. Çalışmada futbolcuların morallerinin iyi olduğu gözlendi.. Bugün ve yarında taktik çalışacak olan temsilcimizde, yönetici ve teknik adamlar Rize maçı için galibiyette birleştiler ve taraftarlardan destek istediler.
İLK YARIDA, 9 MAÇTA 21 PUAN
Bank Asya 1. lige, deplasmanda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor galibiyetiyle  ve Süper lig umutlarıyla başlayan Konyaspor, her iki yarının ilk 9 haftasında değişik bir performans gösterdi.. Kartallar, ilk yarıda, ilk 9 hafta da 21 puan toplayarak 6 puan kaybederken, ikinci yarının ilk 9 haftasında ise 6 puan alırken 21 puan kaybetti..
Konyaspor, ligin ilik yarısında, ilk 9 maçta, 7 galibiyet ve 3 b eraberlik alarak hiç kaybetmedi.. İkinci yarıda ise tam tersi oldu.. Tek galibiyetini 3. hafta da içi sahada Çanakkale Dardanelspor karşısında alan Konyaspor, Erciyesspor, Kartalspor ve Orduspor ile de berabere kaldı.. Yeşil-beyazlılar, Gaziantep BŞ, Bucaspor, Karabükspor, Karşıyaka ve Mersin maçlarından ise sahadan yenik ayrıldı. Konyaspor, ilk yarıda ilki 9 hafta da 15 gol atıp 8 gol yerken, ikinci yarıda aynı dönemde ise, 6 gol attı, kalesinde de 14 gol gördü.
YÖNETİMDEN TEŞEKKÜR
Konyaspor yönetim kurulu, yeşil-beyazlı ekibin Mersin deplasmanı masraflarını karşılayan Ömer Demirhan ve Ahmet Salih Büyükdere’ye teşekkür etti. Yönetimin mesajı şöyle: “Konyaspor'umuzun Bank Asya 1.Lig'in 26.haftasında Mersin İdman Yurdu ile yaptığı karşılaşmanın deplasman masraflarını karşılayan Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer Demirhan ve Cincin Elektronik Sahibi Sayın Ahmet Salih Büyükdere'ye kulübümüze yapmış oldukları katkıdan dolayı teşekkür ediyor, bu davranışın diğer kiş, kurum ve kuruluşlara örnek olmasını diliyoruz.”
KONYASPOR MAÇINI KAZANACAĞIZ
Bank Asya 1. Lig’de hafta sonu deplasmanda Konyaspor ile karşılaşacak Çaykur Rizespor’un sportif direktörü Oğuz Aydın, bu maçı kazanarak üzerlerindeki baskıdan kurtulmak istediklerini söyledi. Aydın, yaptığı açıklamada, Konyaspor deplasmanının zor olduğunu belirterek, “Rakibimiz de biz de hedeflerimizin çok uzağında kaldık. Rakibimiz özellikle ilk yarıda yakaladığı çıkışı ikinci yarıda sürdüremedi. Biz ise uzun zamandır istikrarı yakalayamadık. Bunun için üzerimizde baskı oluştu. Konyaspor maçını kazanarak bu baskıdan kurtulmak istiyoruz” dedi. Ligin zorluk derecesinin arttığını ifade eden Aydın, “Artık çok zor haftalara girdik. Her takım büyük stres altında maçlara çıkıyor. Maç içerisinde en az hatayı yapanın kazandığı haftalardayız. Bizim için artık hata yapma lüksümüz yok. Zorlu bir dönemden geçiyoruz. Bunun için en az hata ile maçları tamamlamalıyız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.