İhtal Edilen Islak Öğütme Ve Ezme Makinesinin Yerlisini Üretti

İhtal Edilen Islak Öğütme Ve Ezme Makinesinin Yerlisini Üretti

Kocaeli'nin Gebze'deki İMES OSB'de faaliyet gösteren Sözer Makine, 'Basket-Mill' ıslak öğütme ve ezme makinesi üretti.

Kocaeli'nin Gebze'deki İMES OSB'de faaliyet gösteren Sözer Makine, 'Basket-Mill' ıslak öğütme ve ezme makinesi üretti. Makinenin özellikleri hakkında bilgi veren firma sahibi Ahmet Sözer, "Türkiye'nin uzun yıllardır ihtiyacı olan ve tamamı yurt dışından ithal edilen kimya sanayinde kullanılan pek çok yeni makineye ilaveten Basket Mill makinesini üretmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Makinenin tamamı firmamız bünyesinde faaliyet gösteren Ar-Ge birimindeki mühendislerimiz tarafından dizayn edildi ve üretildi." dedi.

Basket-Mill ıslak öğütme ve ezme makinesi; düşük ve yarı viskoz ürünlerin özellikle boya, vernik, pigment pastası, mürekkep ve kozmetik imalatında ıslak öğütme ve ezilmenin gerekli olduğu alanlarda yaygın olarak kullanılıyor. Dispersiyon ve ezilmenin beraber gerçekleştiği makinede öğütme sepeti içerisinde bulunan öğütücü boncuklar büyük rol oynuyor. Tek bir makine ile hem dispersiyon hem de ezilme yapılarak zaman ve malzeme tasarrufu sağlanıyor. Şirket, söz konusu makinenin tanıtımı geçtiğimiz günlerde gerçekleşen 5. Uluslararası Boya, Mürekkep, Yapıştırıcı, İzolasyon, Dolgu Maddeleri, Yapı Kimyasalları Hammaddeleri ve Üretim Teknolojileri Fuarı'nda (TURKCOAT COATINGS SHOW EURASIA) gerçekleştirdi. Yaklaşık 3 gün süren fuara yurtiçi ve yurtdışından yoğun bir katılım olduğunu belirten Ahmet Sözer, firma olarak yüzde 100 kendi üretimleri olan Basket-Mill ıslak öğütme ve karıştırma makinesi ile üç milli mikser makinesi ve laboratuvar basket-mill makinesi ile katıldıklarını söyledi. Fuarda özellikle Afrika, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetlerinden gelen misafirlerden yoğun ilgi gördüklerini aktaran Sözer, Mısır ve Azerbaycan'dan talep geldiğini, sundukları tekliflere cevap beklediklerini ifade etti.

1946 yılında kurulan Sözer Makine başta boya, kimya ve gıda sektöründe olmak üzere yaklaşık 60 farklı çeşit makine üretiyor. Ürünlerini başta Avrupa olmak üzere otuza yakın ülkeye ihraç ediyor.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.