İhracatla büyümeliyiz

İhracatla büyümeliyiz

Saadet Partisi Ereğli İlçe divanında konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, "Avrupa'nın büyüyen 1. ülkesiyiz gibi rakamlar söylüyorlar. İç tüketimle büyüyen ülkeler bir süre sonra sekteye uğrayacaklardır. Önemli olan üretimle, ihracatla büy

Saadet Partisi Ereğli İlçe Başkanlığı aralık ayı ilçe divan toplantısı, Ziraat Odası konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Saydam, Ramazan Mücevher, İl Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Köse ve İlçe Yönetimi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saadet Partisi İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar yaptığı konuşmada ülke ekonomisini 'makyajlı ekonomi' diye adlandırarak, "70 yaşında birini makyajla 25-30 yaşında gösteriyorlar. Örnek olarak hükümetimiz IMF'ye borcumuzun bittiğini söylemektedir. IMF'ye borç bitmiştir fakat borcumuz kat ve kat artmıştır" dedi.

TÜKETİMLE BÜYÜYORUZ

Halkın IMF'ye odaklandırılarak diğer borçların gizlendiğinin altını çizen Uyar, şöyle konuştu: "Rakamlara bakacak olursak. 2002'di iş başına geldiklerinde Türkiye'nin dış borcu 129,6 milyar dolardı. İç borcu ise 155,2 milyar TL idi. Toplam borcumuz 232,2 milyar dolardı. Siz IMF borcunu gösterip de tüm borcu göstermezseniz milleti kandırmış olursunuz. 2013 yılı itibariyle Türkiye'nin borcuna bakalım. Dış borç 388,2 milyar dolar, iç borç ise 430,9 milyar TL dir. Toplam borç 613,7 milyar dolardır. Bu mudur başarı? Türkiye'nin pek çok üreten kuruluşu, fabrikaları batan geminin malları misali özelleştirme adı altında satılmıştır. Burada elde edilen gelirlerle de faiz paraları anca bir kısmı ödenebilmiştir. Avrupa'nın büyüyen 1. ülkesiyiz gibi rakamlar söylüyorlar. Bu büyüme neye göre büyümedir. İç tüketimle büyüyen ülkeler bir süre sonra sekteye uğrayacaklardır. Önemli olan üretimle, ihracatla büyümedir." Saadet Partisi Ereğli İlçe Başkanı Ertuğrul Küçükkurt da yaptığı konuşmada Ereğli halkına gerçekleri anlatmak için canla başla çalıştıklarını belirterek, "Bu çalışmalarımız artan bir hızla devam edecek. Hepiniz divan toplantımıza hoş geldiniz" dedi. Konuşmaların ardından divan toplantısına geçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum