İhracatçı ‘demokratikleşme Paketi’ni Olumlu Buldu

İhracatçı ‘demokratikleşme Paketi’ni Olumlu Buldu

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ‘demokratikleşme paketi’nin içeriğini olumlu buldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, ‘demokratikleşme paketi’nin içeriğini olumlu buldu. Büyükekşi, “Paket, Türkiye için bir kilometre taşı olacak.” dedi.


Büyükekşi, konu ile ilgili olarak şunları ifade etti:

“Türkiye son 10 senede çok geniş demokratikleşme adımlarını attı. Aynı zamanda hem ihracatta hem büyümede büyük başarılar yakaladı. Ülkenin ekonomide kaydettiği atılımların demokratikleşmeyle ile paralel olması rastlantı değildir. Çünkü demokratik ortamın genişlemesi, ekonominin gelişmesi için önemli bir fırsat sunuyor. Dolayısıyla yeni ‘demokratikleşme paketi’nin de 2023 500 milyar dolar ihracat hedefimizi yakalama yolunda üretici ve ihracatçıya ivme katacağına kanaat getiriyoruz.

Biz her zaman Türkiye’nin gücüne, Türkiye’nin dinamizmine güvendik. Daha ileri gitmek için azmimiz, kararlılığımız ve motivasyonumuz var.

Dün Sayın Başbakan’ın açıkladığı ‘demokratikleşme paketi’nin de ülkemizin demokrasi anlayışına yeni bir ruh getireceğine, siyasi partilerin daha rahat örgütlenmelerinin önünü açacağına, yeni seçim sistemi ile seçimlerin halkın tercihlerinin daha fazla yansıtılmasına imkan tanıyacağına kanaat getiriyoruz.

Bu paketin Türkiye’nin yeni reform sürecinin başlangıcını temsil etmesini diliyor, aynı şekilde yeni Anayasa çalışmalarını da hızlandırmasını bekliyoruz. Türkiye’ye, Türkiye milletine ve Türkiye’nin ekonomi camiasına hayırlı olmasını diliyoruz.”
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.