İHH'dan Suriye'ye ekmek yardımı

İHH'dan Suriye'ye ekmek yardımı

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 1,5 yıl önce Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde kurulan fırında üretilen ekmekler, Suriye'ye gönderildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 1,5 yıl önce Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde kurulan fırında üretilen ekmekler, Suriye'ye gönderildi. 

İHH Konya Şubesi Basın Koordinatörü Selim Tosun, yaptığı açıklamada, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumları sahiplenmeyi kendilerine düstur edindiklerini söyledi.

Çalışmaları bu nedenle 144 ülkeye yaydıklarını belirten Tosun, çalışmaların en yoğun olduğu bölgelerden birinin Suriye olduğunu ifade etti.

Komşuluk hakkı için çıktıkları iyilik yolculuğuna yaklaşık 4 yıldır gereken desteği verdiklerini dile getiren Tosun, şunları kaydetti:

"Vakfımız bölgede barınma, gıda, ilaç ve eğitim gibi birçok proje geliştirdi. Biz de üzerimize düşeni Konya olarak yapmaya çalıştık. Yine aynı şekilde savaşın yetim bıraktığı çocuklarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. İHH İnsani Yardım Vakfı bugüne kadar 3 bin 430 İnsani yardım tırını bölgeye göndermiş bulunmakta. Bu tırlardan 110'u Konya İHH olarak tarafımızdan gönderildi. Vakıf tarafından kurulan, günde 170 bin ekmek üretme kapasitesine sahip bir fırınımız Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Koordine Merkezimizde çalışmaya devam etmektedir. Böylelikle en mühim insani ihtiyaç olan beslenme sorununa bir çözüm niteliği taşımaktadır. Fırınımızda şimdiye kadar 170 milyon ekmek ürettik. Savaş ortamında bir hafta bozulmadan saklanabilen ve halkın ağız tadına uygun üretilen ekmekler, sınır bölgelerinde güvenli ortamda kurulan çadırlarda yaşayanlara ve ülkenin çeşitli kentlerindeki halka ulaştırıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.