İhaleyle elektrik alınacak

İhaleyle elektrik alınacak

Konya İl Özel İdaresi Konyada bir ilki gerçekleştirerek, daha ucuz elektrik tüketimi için elektrik ihalesine çıktı.

Konya İl Özel İdaresi tesislerinde ve işletmelerinde kullanacağı elektriği açık ihale usulü ile satın alacak. İlk defa elektrik alım ihalesi yapılıyor olması dikkatlerden kaçmazken, bu yöntemle elektriği daha ucuza getirmek amaçlanıyor

Konya İl Özel İdaresi 700 bin kilovat elektrik enerjisi alımı için ihale ilanı verdi. 700 bin kilovat elektrik enerjisi alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19'uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek. Yerel bir gazetede 24 Ekim Çarşamba günü çıkan ilana göre ihale, 16 Kasım tarihinde Konya İl Özel İdaresi Altyapı ve Ulaşım Daire Başkanlığı Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü Bürosu'nda yapılacak.

Daha önce kamu kurumları gıdadan giyime, ihtiyaç maddelerinden altyapıya kadar farklı bir çok alanda ihale ilanına çıkılmıştı ancak elektrik enerjisi alımı için ihale ilk defa yapılıyor. İhale sözleşmesi gereği, sözleşmenin imzalanmasından sonran, sözleşme kapsamında bulunan aboneliklere enerji nakli, her bir abonelik için mevzuat gereği yerine getirilmesi gereken işlemlerin tamamlanmasına müteakip 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle başlayacak. 31 Ocak 2013 tarihi itibariyle bitecek. İhale konusu alım tek seferde değil, kısmi olarak gerçekleştirilecek.

İLK DEFA ELEKTRİK İHALE EDİLİYOR

Konuyla ilgili Merhaba Gazetesi'ne değerlendirmede bulunan Konya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, MEDAŞ'ın özelleştirilmesinin ardından elektriğin de ihale usulü ile alınabildiğini dile getirerek, “MEDAŞ artık devletin bir kurumu değil, özel bir işletme oldu. Bundan dolayı biz de elektrik ihalesine çıktık. Şu an yönetim binamız, sosyal tesislerimiz, asfalt şantiyemiz, atölyelerimiz ve dairelerimizde yıllık tüketilen enerji miktarına bakıldığında daha az maliyetle elektriği nasıl tüketebileceğimiz gündeme gelmişti. Bu nedenle elektrik alım ihalesine çıktık. Bu sayede elektriği normal alım fiyatından daha ucuza mâl etmiş olacağız” diye konuştu.

İHALEYE ÇOK SAYIDA FİRMA KATILACAK

Konya'da ilk defa yapılan elektrik enerjisi ihalesi dikkat çekerken, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, ihaleye Konya'dan MEDAŞ dışında bir firmanın da katılacağını, ayrıca İstanbul'dan da çok sayıda firmanın ihaleyle ilgilendiğini açıkladı. Kullandıkları 12-13 sayaç için ihaleye çıktıklarını bildiren Kaçmaz, “İhale edildiği zaman rakam daha düşük olacak. Biz ilk defa böyle bir ihale yapıyoruz. Elektriği daha ekonomik bir şekilde kullanmak amacıyla bu ihaleye çıktık. 24 Ekim tarihinde ihaleyle ilgili ilana çıkıldı. İhaleyle ilgilenen firmalar 16 Kasım 2012 tarihine kadar gerekli belgelerini tamamlayarak müracaatlarını yapabilecekler. Sözleşmenin imzalanmasından sonra sözleşme kapsamında bulunan aboneliklere enerji nakli, her bir abonelik için mevzuat gereği yerine getirilmesi gereken işlemlerin tamamlanmasına müteakip 1 Ocak 2013 tarihi itibariyle başlayacak, 31 Aralık 2012 tarihi itibariyle bitecek. Alım tek seferde değil, kısmi olarak gerçekleştirilecek. İhaleye katılmak isteyen firmalardan, mevzuat gereği kayıtlı olduğu ticaret – sanayi odası ya da esnaf ve sanatkarlar odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge, serbest piyasada toptan elektrik satış lisans belgesi, teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri, şekil itibariyle şartnamede bulunan teklif mektubu gibi belgeler istenecek” ifadelerini kullandı.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.