İftarlık Gazoz Konyalılarla buluştu

İftarlık Gazoz Konyalılarla buluştu

Yüksel Aksu'nun yönetmenliğini yaptığı Cem Yılmaz'ın oyunculuğuyla renkli ve mizah dolu bir film olan İftarlık Gazoz’un galası yapıldı.

Film oyuncuları sinemaseverler ile Kent Plaza AVM Cinemaximum’da bir araya geldi. İftarlık Gazoz, 80'ler öncesi dönemin ülkeyi saran siyasi etkilerinin gölgesinde, Anadolu kültürünün dayanışma duygusunu, iftar sofralarının sıcaklığını, Ege halkının eğlenceli doğasını ve hiç görülmemiş bir usta- çırak hikayesini konu alıyor. Galada konuşan filmin başrol oyuncusu Cem Yılmaz, “3 gün önce İftarlık Gazoz Film galasının ardından İzmir’e gittik. Maltepe’de seyircilerle buluştuk. Biz buraya filmi izlemek için gelmedik Biz zaten filmi biliyoruz. Sizleri izlemek için geldik. Burada sizlerin filmi izlerken nasıl reaksiyon gösterdiğini görmeye geldik.

Filmi hep birlikte burada izleyeceğiz. Sinema salonu bizim için kutsal yerlerden bir tanesi. İçerik olarak güzel şeyler yapmak istiyoruz. Bu film bizi çok mutlu ediyor. Kaliteli bir film olduğunu düşünüyorum. Sizlerin de beğenisine sunuyoruz. İşin tuhaf tarafı burada karanlık olmasına rağmen sizleri izleyeceğiz. Sizlerin hareketlerini izlemeye çalışacağız. Perdeden ziyade insanları izliyoruz. Konya çok önemli bir şehir. Havalimanından buraya gelirken baya bilgilendik. Paranın Konyalı’da olduğunu söylediler” dedi. Yönetmen Yüksel Aksu ise , “Filmin adının neden ‘İftarlık Gazoz’ olduğunu hepiniz merak ediniyorsunuz. Film Ramazan’da geçiyor. Ramazan’da bir çocuğun ‘Niyet ettim Allah rızası için oruç tutmaya’ demesiyle başlayıp çeşitli sahnelerle finale gidiyor. Özlediğim Ramazanları çekmek istiyordum.

Ramazan’da bitmek bilmeyen gazoz, çay muhabbetleri, hep birlikte teravihe gitmeyi özlüyordum. Bunu filme yansıttık. Çocukların özgür olduğu zamanları anlattık. Çocuklar teravih namazından çıktıktan sonra sahura kadar saklambaç oynarlardı. Geldiğiniz için teşekkür ederim. Umarım filmi beğenirsiniz. Bu film bir Ege filmi. Beni bu senaryoyu yazmaya yönlendiren Hz. Mevlana’ydı. Bunu eminim filmin içinde göreceksiniz. Bende Konyalı sayılırım” ifadelerini kullandı. Filmin yapımcısı Elif Dağdeviren de ”Bu filmin ortak yapımcılarından biriyim. Konya’nın yeri benim için çok ayrı. Çünkü ben Konyalıyım. Konya’da doğmadım ama ailem Konyalı. Şu anda ailemde burada. İlk defa yaptığım bir işle burada olmaktan çok mutluyum” şeklinde konuştu.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.