İftar sofralarının tercih  edilen tatlısı tulumba

İftar sofralarının tercih  edilen tatlısı tulumba

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte tatlı satışlarında artış meydana gelirken özellikle fiyatının uygun oluşundan ötürü tulumba tatlısının tercih edildiği görüldü.

Bedesten Çarşısı esnaflarından tatlıcı Yaşar Şengöz, “Fiyatının uygun oluşu tulumba tatlısının daha çok tercih edilmesini sağlıyor” dedi. 

KİLOSU 15 – 20 TL’DEN SATILIYOR 

Tulumba tatlısının özellikle iftar sofralarının ardından çayın yanında tercih edildiğini kaydeden tatlıcı Yaşar Şengöz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Eskiden alım gücü bugüne göre daha fazlaydı. İnsanlar daha rahat alışveriş yapıyorlardı. Fakat bugün de az çok satışlarımıza devam ediyoruz. Özellikle halka tatlısı ve tulumba tatlısı gibi tatlılarımız her bütçeye hitap ediyor. Bu durum da bu tatlıların daha çok tercih edilmesine olanak sağlıyor. Tulumba tatlısının kilosunu biz 15 TL’den veriyoruz. 20 TL’den de satıldığı yerler var. Halka tatlısının da adedi 2 TL. Baklava ve sütlü tatlılar da tercih edilse de ramazan ayında tulumba satışlarımız artıyor. Vatandaşlar özellikle ikindi sonrası tatlı alışverişi yapıyor. Biz de tatlılarımızı günlük taze olarak hazırlıyoruz. Tabi ramazan ayı bereket ayı. Satışlarımızda illa ki bir artış oluyor. Önceki yıllara oranla beklediğimiz yönde bir artış olmasa da satışlarımız iyi.” 

EYYÜB KARAKUZU 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.