İftar geleneği dostları bir araya getirdi

İftar geleneği dostları bir araya getirdi

Karapınarlılar Derneği Tarafından düzenlenen iftar programı sadece ilçeden değil, Konya ve diğer illerden de gelen yüzlerce yöre halkını bir araya getirdi

Önceki akşam Öncü Sosyal Tesislerinde verilen iftar yemeğine Karapınar Kaymakamı Osman Beyazyıldız,  İl Genel Meclisi Üyesi Namık Köksoy'un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.  Karapınarlılar Derneği Başkanı Hikmet Peker, programın açılışında yaptığı konuşmada kendilerini yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerine teşekkür ederek. birlik ve beraberliğin en çok yaşandığı Ramazan ayında böylesine anlamlı bir etkinlikte bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

1987 yılında kurulan derneklerinin 8. iftar yemeğini gerçekleştirdiklerini belirten Peker, "Derneğimizin bu günlere gelmesinde emeği geçen benden önceki dernek başkanlarına ve yönetimlerine teşekkür ediyorum. Bu güne kadar derneğimiz hep gelişerek bu zamana geldi. Karapınarlılar olarak birlikteliğimizi devam ettirerek bundan sonra Konya'da varlığımızı daha fazla hissettireceğimize inanıyorum. Derneğimize bu gün kadar emek veren ve desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen tüm hemşehrilerime bir kez daha yürekten teşekkür ediyor tüm katılımcılara hayırlı Ramazanlar ve hayırlı bayramlar diliyorum" dedi.

İftar yemeğine katılan derneğin ilk kurucularından olan Mithat Yazgan'da konuşmasında mevcut yönetime başarılarından dolayı teşekkür etti. Yazgan, "Bugünkü yönetimin çok güzel işler başardığına inanıyorum. Derneğimizi ilk kurduğumuz yıllarda 200 kişiyi bile bir araya getiremiyorduk. Bugün burada bin kişiden fazla Karapınarlı bir araya geldi. Bu çok güzel bir gelişme. Yaptıkları çalışmalardan dolayı dernek yöneticilerine ve derneğin bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm hayırsever hemşehrilerimize teşekkür ediyor başarılarının devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

Mübarek bir gecede birlikte olmanın mutluluğunu paylaştığını ifade eden İl Genel Meclisi Üyesi Namık Köksoy'da konuşmasında birlik ve beraberliklerinin artarak devam etmesini isteyerek Karapınarlılar Derneği'ne herkesin destek olmasını istedi.  İftar yemeğinin ardından uzun zamandır görüşemeyen Karapınarlılar bir birleriyle sohbet ederek özlem giderdi.

 

MEHMET ALİ ÖZYER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.