İdam karına tepki

İdam karına tepki

Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Taşbaşı, Bangladeş'te hükümet tarafından alınan idam kararını kınayarak, “Müslümanlar bu karara karşı çıkmalı. Gereken adımlar atılmalı” dedi

Yaptığı yazılı açıklama ile idam kararına tepki gösteren ve dünya gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sefa Taşbaşı, “Geceleri uykularımızı kaçıran, gündüzleri yükümüzü artıran Ümmet'in içinde bulunduğu durumun ortada olduğu şu günlerde, 'Küresel Emperyalizm' ve 'Irkçı Siyonizm'in tüm insanlık üzerinde yaptığı baskılar ve zulümler ne yazık ki devam ediyor. Günümüz ‘Firavunları’ ve ‘Nemrutları’ tarafından kurulan dünya düzeni her bölge, coğrafyada ve dünyanın her bir karışında kendi emelleri doğrultusunda sömürü çarklarını döndürmektedir. Bahsettiğimiz düzenin sahipleri; birçok ülkede zulüm ve sömürü sessiz sedasız gerçekleşirken birçok ülkede ise işkenceler, idamlar ve baskılarla insanlığa zulmetmektedir. Ne yazık ki, bu durumu tersine çevirecek tek ve mutlak ‘Medeniyet’  olan ‘İslam Medeniyeti’ ise basiretsiz yöneticiler ve işbirlikçiler tarafından insanlığa ulaştırılamamıştır” diye konuştu. 

MÜSLÜMAN ÜLKELER SAVAŞTA

Taşbaşı, “Dünya üzerinde nereden bir duman yükseliyorsa, nereden bir feryat  yükseliyorsa, nerede kan varsa bilinki orası bir İslam ülkesidir. 2 milyara yakın Müslüman’ın yaşadığı dünyamızda maalesef Müslümanlar basiretsiz ve işbirlikçi yöneticiler tarafından kendi Medeniyetlerinden mahrum bırakılmaktadır. Bugün Türkiye’nin sınırları etrafında bir tane bile dost komşu ülke kalmazken, dünya üzerinde ise esenlik içerisinde bir tane ‘Müslüman’ ülkesi kalmamıştır. Türkiye ise maalesef yaşanan olaylarda etkisiz bırakılmış ve sessiz kalmıştır. Bugün açlıktan insanların öldüğü bölgeler içerisine eklenen Suriye topraklarında her gün Müslümanların üzerine bomba yağdırılmaktadır. Bombalayan Rusya, Amerika, Fransa, İsrail vesari adına ne derseniz deyin, bombayı attıran Batı Medeniyeti’dir” diye konuştu. 

İDAM KARARI KABUL EDİLEMEZ

Bangladeş'teki idam kararına tepki gösteren Taşbaşı, şunları söyledi: “Zulüm altında olan bir diğer İslam Ülkesi olan Bangladeş’te ise, İslami Hareket Liderleri ya müebbet hapis cezası alıyor yada idam ediliyor. Hareketin mensupları ise yoğun baskı altına alınıyor yada işkenceye maruz kalıyor. Bugün ise aynı zamanda D-8 ülkesi olan ve halkı Müslüman olan Bangladeş’te hükümetin aldığı karar neticesinde Cemaat-i İslami Partisi lideri Motiur Rahman Nizami hakkındaki idam kararı oldu. Bangladeş’te Müslümanlar’a işbirlikçi yönetim tarafından baskı ve işkence yapılırken İslam Ümmeti yazık ki bu duruma sessiz kalmaktadır. Bizler Müslümanlara bu idam kararına sessiz kalmamaları uyarısında bulunuyoruz. Aynı zamanda ülkemiz yöneticilerini de kınama yapmak yerine bu karara karşı duruş sergileyerek, Bangladeş hükümetinin bu tutumunu değiştirmesi için girişimlerde bulunması gerektiğini vurguluyoruz. Atılması gereken adım neyse atılmalı, Cemaat-i İslami Lideri hakkında alınan idam kararının biran önce geri alınması için çaba sarfedilmelidir. Meydanlarda ve kamera karşısında şov istemiyoruz. Biz somut adım atılmasını bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.