"İçimden Geldi" Diyerek 900 Yıllık Heykeli Yıktı

"İçimden Geldi" Diyerek 900 Yıllık Heykeli Yıktı

Kamboçya’nın Siem Reap kentindeki Angkor Wat tarihi tapınakları bölgesini gezen Hollandalı bir turist, "İçimden geldi" diyerek Bayon tapınağındaki 12. yüzyıldan kalan Buda heykelini yıktı.Hollanda vatandaşı 40 yaşındaki Willemijn Vermaat,...

Kamboçya’nın Siem Reap kentindeki Angkor Wat tarihi tapınakları bölgesini gezen Hollandalı bir turist, "İçimden geldi" diyerek Bayon tapınağındaki 12. yüzyıldan kalan Buda heykelini yıktı.

Hollanda vatandaşı 40 yaşındaki Willemijn Vermaat, "İçimden bir ses bana Bayon tapınağının Buda'ya adandığını, ama aslında bu tapınağın sahibi İnana adındaki bir tanrıça olduğunu söyledi." dedi. Vermaat, içimdeki sesi dinleyerek tapınaktaki Buda heykelini yıktığını itiraf etti.

Willemijn Vermaat ilk başta şüpheli olarak polis tarafından gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. Kamboçya polisi Hollandalı turisti tekrar gözaltına almak için kaldığı otele gitmiş ama bulamamıştı. Polis Kamboçya’da her yerde Vermaat’i ararken, Hollandalı ise ikamet ettiği Yeni Zelanda’da ortaya çıktı ve 900 yıllık heykeli yıktığını itiraf etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.