İç Anadolu Belediyeler Birliği’nde Eğitim

İç Anadolu Belediyeler Birliği’nde Eğitim

İç Anadolu Belediyeler Birliği (İABB) tarafından birliğe üye belediyelerin Zabıta ve Mali Hizmetler Müdürlüğü çalışanlarına eğitim verildi. Yeni mevzuatlar hakkında bilgiler alan İç Anadolu’nun farklı ilçelerinden gelen personeller...

İç Anadolu Belediyeler Birliği (İABB) tarafından birliğe üye belediyelerin Zabıta ve Mali Hizmetler Müdürlüğü çalışanlarına eğitim verildi. Yeni mevzuatlar hakkında bilgiler alan İç Anadolu’nun farklı ilçelerinden gelen personeller eğitim sonunda sertifikalarını İABB ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın elinden aldı. Belediyelerin çalışanlarıyla başarılara imza atacağını kaydeden Yaşar, "Personel başarılıysa, belediye başarılıdır. Bundan dolayı personelin eğitimine büyük önem veriyorum." dedi.

Eğitimlerde Mali Hizmetler Müdürlüğü çalışanlarına Türkiye Belediyeler Birliği Destek Hizmetleri Müdürü İbrahim Azak tarafından 'İhale yöntem ve süreçleri' konusunda bilgiler verildi. Zabıtalar ise Elmadağ Polis Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Recep Akcan’dan 'Kabahatler ve yaptırımlar' konulu eğitim aldı.

Eğitim sonunda sertifika törenine katılan Yaşar, hem Mali Hizmetler hem de Zabıta Müdürlüğü çalışanlarına tavsiyelerde bulundu. Zabıtaların, cezacı değil eğitici olması gerektiğini kaydeden Yaşar, "Tezgaha vurma dönemi kalktı. Artık esnafı eğiteceksiniz. Hem üreticinin hem de tüketicinin haklarını koruyacaksınız. İşinizi doğru, düzgün yaparsanız, toplumun da takdirini kazanırsınız." ifadesini kullandı.

DENK BÜTÇE VURGUSU

Mali Hizmetler Müdürlüğü personeline de denk bütçe konusunda uyarılarda bulunan Yaşar, "Denk bütçe yapmayan belediyeler yok olmaya mahkumdur. Gelirleri toplayacak, giderleri de kontrol edeceksiniz. Kaynakları doğru ve akılcı kullanarak halkın menfaatine olan hizmetler yapacaksınız." ifadelerini kullandı. Daha sonra Yaşar, eğitimlere katılan personele sertifikalarını verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.