İbrahim Kılınç'dan Merhaba'ya ziyaret

İbrahim Kılınç'dan Merhaba'ya ziyaret

Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık) Genel Sekreterliği görevinden istifa ederek AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı olan İbrahim Kılınç, Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak'ı ziyaret etti.

24 Haziran’ın bir sefer çağrısı olduğuna inandığı için aday adayı olduğun ifade eden Kılınç, "Ümmete, millete ve hemşerilerime hizmet etmek için, sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığında Yeni Hükümet Sistemi'nin en iyi şekilde işlemesi için. 24 Haziran 2018 Seçimleri Türk demokrasi tarihinin en önemli seçimi olup, içte ve dışta karşılaştığımız büyük sorunlar karşısında AK Parti iktidarının kesintisiz bir şekilde devam etmesi için. Cumhurbaşkanlığı Sistemine ve bu sistemde Meclis’in çok önemli bir işlevi olacağına inandığım için aday oldum" dedi. Kılınç, aday olma gerekçelerine şöyle devam etti: "Türkiye’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşması ve Türkiye’nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olması için. Konyamızın dünyada daha bilinen bir il olması ve Mevlana’nın mesajının daha iyi duyurulmasını sağlamak için. Konyamızın sahip olduğu sosyo-ekonomik potansiyeli harekete geçirerek Türkiye’nin ve dünyanın marka şehirlerinden biri haline getirmek için. Konyamızın yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde merkezi hizmetlerden daha fazla pay almasını sağlamak için. Konyasporumuzun Türkiye’de ve Avrupa’da daha güçlü bir takım olması için. Çocuklar, gençler, kadınlar ve engellilere yönelik söyleyeceklerim ve projelerim olduğu için. Hep birlikte yeni hedeflere ulaşmak için, aday adayıyım."

İBRAHİM KILINÇ KİMDİR?

1974 yılında Konya'nın Kadınhanı ilçesinde doğdu. 1992 yılında Ankara Özel Muradiye Erkek Lisesinden mezun oldu. 1996 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1998-2005 yılları arasında ABD'de Siyaset Bilimi alanında Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi yaptı. 2006 ile 2012 yılları arasında Abant İzzet Baysal Üniversitesinde Siyaset Bilimi Öğretim Elemanı olarak görev yaptı. 2012 ile 2016 yılları arasında Avrupa Birliği Bakanlığında Bakan Müşaviri olarak çalıştı. Türkiye'nin Avrupa Birliği Üyeliği adaylığında siyasi işlerde Bakanlara danışmanlık yaptı. 2016 yılında Cumhurbaşkanlığında çalıştı. SETA Proje Koordinatörü olarak görev aldı. 2016 yılı Aralık ayında başladığı Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık) Genel Sekreteri görevini yürütürken Konya Milletvekili Adayı olmak için görevinden istifa etti. Çok iyi derecede İngilizce ve orta düzeyde Fransızca bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.