İbrahim Büyükeken doktorasını başarıyla tamamladı

İbrahim Büyükeken doktorasını başarıyla tamamladı

Gazetemizin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünde başladığı doktora programını tez savunmasını vererek, başarıyla tamamladı.

Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünde devam eden doktora programını geçen hafta tez savunmasını vererek, başarılı bir şekilde tamamladı.

Gazetemizin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, alanında uzman akademisyenlerden oluşan jüri heyeti önünde “Halkla İlişkiler Uygulaması Olarak Medya ile İlişkiler: Konya Basını Örneği” başlıklı tezini savunarak, doktora derecesini almaya hak kazandı.

2-2-4.jpg

JÜRİ ÜYELERİ ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Büyükeken’in savunmasında jüri üyeleri, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Ahmet Tarhan ve Prof. Dr. Kadir Canöz, SÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Ayhan, Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Dugan ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Erkam Yarar ve akademisyenlerden oluştu.

2-1-2.jpg

HER ANLAMDA YOĞUN BİR SÜREÇ OLDU

2006 yılında Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden mezun olduktan sonra gazetecilik mesleğine ara vermeden devam ettiğini dile getiren Büyükeken, 2012 yılında da SÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladığını söyledi. 2013 yılında Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nde doktora programına başladığını kaydeden Büyükeken, “Dil sınavlarını başarıyla geçtikten sonra SÜ İletişim Fakültesi’nde doktora programına başladım. Doktora tezim yerel basın ve halkla ilişkiler sektörü üzerine bir çalışma oldu. Doktora programını başarıyla tamamlamak kolay olmadı. Akademik çalışmalar büyük sabır ve emek istiyor. Bir taraftan gazetecilik gibi yoğun mesai isteyen stresli bir mesleği bir taraftan doktora programını birlikte yürüttüm. Aynı zamanda doktora programı boyunca eşimle birlikte biri kız ikisi erkek olmak üzere 3 çocuk büyüttüm. Bu süreçte annemi kaybetmem de benim için atlatması zor bir travma oldu. Bütün bu yoğunluğun arasında biraz da kendi ihmallerim yüzünden doktora süreci doğal olarak uzadı. Bu süreçte desteklerini esirgemeyen ve bana her konuda yol gösteren Danışmanım Prof. Dr. Ahmet Tarhan’a, engin tecrübesi ve bilgi birikimini benimle her zaman paylaşan Prof.Dr. Kadir Canöz’e, aynı zamanda tez izleme komitesinde bulunan, eleştirileri ve tecrübesiyle tezime büyük katkı sağlayan Prof. Dr. Bünyamin Ayhan’a, jüri heyetinde bulunan çok değerli akademisyenlerden Doç. Dr. Özlem Dugan’a ve Doç. Dr. Ali Erkam Yarar’a desteklerinden, eksiklerimi göstermeleri, yüksek sabır ve anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

SEKTÖRE FAYDALI BİR ÇALIŞMA OLACAĞINI UMUT EDİYORUM

Doktora çalışmasının yerel basın kuruluşları ve halkla ilişkiler sektörü ilişkileri açısından faydalı olacağını dile getiren, Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken şunları kaydetti: “Doktora programında derslerini aldığım hocalarıma, mülakatlarda yardımcı olan ve tecrübelerini paylaşan, tez süreci başarıyla tamamlandıktan sonra arayıp tebrik eden çok değerli gazeteci meslektaşlarıma ve mesai arkadaşlarıma da teşekkürü bir borç biliyorum. Aynı zamanda akademik camiadan hocalarımıza, Konya siyasetinden ve Konyaspor taraftarlarından telefonla arayan ve sosyal medya üzerinden tebrik eden herkese de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. En çok da çoğu zaman hem iş yoğunluğu hem de tez sürecinde ihmal etmek zorunda kaldığım çocuklarıma ve eşime büyük özür ve teşekkür borcum var. 2020 yılında kaybettiğim rahmetli annem doktora tezimi bitirmemi çok istiyordu. Maalesef görmek nasip kısmet olmadı. Hayatta olsaydı en çok sevinecek kişi oydu. Bizler plan yaparken kaderin plan yaptığını her zaman unutuyoruz. Benim için uzun, yorucu, yıpratıcı bir süreç oldu. Fakat başarılı bir şekilde sona erdi. Maddi ve manevi desteklerinden dolayı herkese özellikle de kurumum Merhaba Gazetesi’ne ve çalışanlarına minnet ve şükran borçluyum”

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.