“huzur Ortamını Gazilere Ve Şehitlere Borçluyuz”

“huzur Ortamını Gazilere Ve Şehitlere Borçluyuz”

Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, “Bugün her karış toprağı mübarek ecdat kanı ile sulanan aziz yurdumuzu bölerek parçalamaya çalışan vatan hainlerine karşı mücadele eden gazilerimiz ve şehitlerimiz...

Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, “Bugün her karış toprağı mübarek ecdat kanı ile sulanan aziz yurdumuzu bölerek parçalamaya çalışan vatan hainlerine karşı mücadele eden gazilerimiz ve şehitlerimiz sayesinde barış ve huzur ortamında yaşıyoruz.” dedi.

19 Eylül Gaziler günü tüm yurtta olduğu gibi Sivas’ta düzenlenecek programlarla kutlanacak. Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Gaziler günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın şehit ailelerinin ve gazilerin Kurban Bayramı öncesi atamalarının yapılacağı müjdesini verdiğini belirterek, “Şehit aileleri ve Gazi Dernekleri olarak yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde bugün yaşamış olduğumuz iş hakları ve diğer sosyal haklarla birlikte ailelerimiz büyük bir sevinç içerisindedirler.” şeklinde konuştu.

19 Eylül Gaziler Günü programının Atatürk Anıtına çelenk sunarak icra edileceğini anlatan Mustafa Hızal, 19 Eylül 1921 tarihinde Sakarya Meydan Muharebesi'nde düşmanı bozguna uğratan Türk Ordusu'nun Başkumandanı Mustafa Kemal’e Mareşal ve Gazilik unvanı verildiğini hatırlattı.

Yüce Türk milleti tarihinin her döneminde iç ve dış düşmanlarla mücadele etmek zorunda kaldığına vurgu yapan Dernek Başkanı Mustafa Hızal, “Bu mücadele sonunda yazılan tarih, bugün kendilerini saygı ile andığımız gazilerimiz ve şehitlerimizin gösterdiği kahramanlıkla yazılmıştır” ifadesini kullandı.

” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.