Hüyük'te organik çilek üretim sahası genişliyor

Hüyük'te organik çilek üretim sahası genişliyor

Konya’da, organik çilek yetiştiriciliğinde son yıllarda adını duyurmaya başlayan Hüyük ilçesinde organik çilek üretim sahasının her geçen yıl giderek arttığı bildirildi.

Konya’da, organik çilek yetiştiriciliğinde son yıllarda adını duyurmaya başlayan Hüyük ilçesinde organik çilek üretim sahasının her geçen yıl giderek arttığı bildirildi.
Hüyük İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yücel Doğan, yaptığı açıklamada, Hüyük’te halen 3 bin dekar olan organik çilek üretim sahasının her yıl arttığını söyledi. İlçeye bağlı birçok yerleşim biriminde organik çilek üretimine yönelişin ardından ivme kazanan organik çilek yetiştiriciliğinin yöre insanı için önemli bir gelir kalemi haline geldiğini aktaran Doğan, “Bu durum, çiftçimizin gelirlerinde de ciddi bir artış ve kırsal kalkınmayı ifade ediyor” dedi. Konya İl Özel İdaresi’nin maddi katkılarının yanı sıra Hüyük İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün teknik destekleriyle organik çilek üretiminde ilçenin son yıllarda hamle yaptığına dikkat çeken Doğan, “Bölgemizde lokomotif bir ürün olarak ön plana çıkmaya başlayan organik çilek üretimine farklı bir bakış açısı sağlamak ve sorunlarına çözüm bulma yollarının aranacağı 3 gün süreli bir çalıştay düzenliyoruz. 14-16 Ocak 2014 tarihleri arasında düzenlenecek ‘Organik Hüyük Çileği Üretiminin Geliştirilmesinde İhracaat Kanalları ve Lojistik Çalıştayı’nda Selçuk ve Çukurova Üniversitelerinden gelecek çok sayıda akademisyen organik çilek üretiminin geliştirilmesiyle ilgili bilgilendirmelerde bulunacak. Proje sahipliğini kurumumuzun yaptığı çalıştaya Mevlana Kalkınma Ajansı da mali destek sağlıyor. Hüyük İlçe Kaymakamlığımız Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin proje ortaklığıyla yürütülecek çalıştaya KOP Kalkınma İdaresi, Konya İl Özel İdaresi, Hüyük Belediyesi, Hüyük Ziraat Odası, Hüyük Organik Çilek Yetiştiricileri Birliği de destek verecek. Bu çalıştaya bölgemizde organik çilek üretimi yapan tüm çiftçilerimiz ile çilek yetiştiriciliğine ilgi duyan tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz. Çalıştayda organik tarım sektöründe faaliyet gösteren ihracat, lojistik, fide ve sertifikasyon kuruluşları ile özel sektör temsilcileri de bir araya gelecek çiftçimizle buluşacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.