Hüsnüye Erdoğan'a üst düzey görev

Hüsnüye Erdoğan'a üst düzey görev

Doğal gaza gelen zamlar için, "Zal gelmiştir ama mini mini gelmiştir" sözleriyle büyük tepki çeken AK Parti eski milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyeliği'ne atandı.

Doğal gaza gelen zamlar için, "Zal gelmiştir ama mini mini gelmiştir" sözleriyle büyük tepki çeken AK Parti eski milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyeliği'ne atandı. 25. ve 26. dönem AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Kanal 42 Televizyonu'nda katıldığı Sümen Altı programında doğal gaza gelen zamları değerlendirirken sarf ettiği sözlerle büyük tepki çekmişti. Katıldığı programda "Geçen yıl doğal gazın birim fiyatı 1.99’du, şu anda 2.33. Doğal gaza zam gelmiştir ama mini mini gelmiştir" ifadelerini kullanan Hüsnüye Erdoğan, tepkilerin hedefi olmuştu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; Hüsnüye Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyeliği'ne atandı. Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Dr. Hüsnüye Erdoğan, “Allah, millete, ümmete ibadet niyetiyle hizmet etmeyi nasip etsin. Dua eder, dua bekleriz” dedi.

HÜSNÜYE ERDOĞAN KİMDİR?

Hüsnüye Erdoğan, 5 Mayıs 1965’te Konya'nın Sarayönü ilçesinde doğdu. Babasının adı Fikret, annesinin adı Dudu’dur. Tıp Doktoru olan Hüsnüye Erdoğan, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Konya, Giresun ve Van’da çeşitli kurumlarda 23 yıl hekimlik yaptı. Bu illerde birçok vakıf, dernek ve meslek odasının sosyal ve mesleki projelerinde yer aldı. AK Parti’den 25. ve 26. Dönem Konya Milletvekili olarak görevine devam ediyor. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ile Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi olmanın yanı sıra Türkiye-Karadağ Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı görevini ifa ediyor. Temel düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Erdoğan, Prof. Dr. Ender Erdoğan ile evli ve 2 çocuk annesidir.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum