Hür Demokrat Parti'den 60 Yaşında Emeklilik Çıkışı

Hür Demokrat Parti'den 60 Yaşında Emeklilik Çıkışı

Almanya’da geçen yıl yapılan seçimlerde yüzde 5 barajını aşamayarak Federal Meclis’e giremeyen Hür Demokrat Parti (FDP) seçmenin teveccühünü yeniden kazanabilmek için parti programında ilginç değişiklikler yapacağı sinyalini verdi.Welt...

Almanya’da geçen yıl yapılan seçimlerde yüzde 5 barajını aşamayarak Federal Meclis’e giremeyen Hür Demokrat Parti (FDP) seçmenin teveccühünü yeniden kazanabilmek için parti programında ilginç değişiklikler yapacağı sinyalini verdi.

Welt gazetesinin bugünkü baskısında yer alan habere göre FDP, halen 67 olan ve 63 yaşına düşürülmesi tartışılan emeklilik konusunda daha radikal bir teklifte bulunacak.

Emeklilik yaşının 60’a indirilmesini parti programına almayı planlayan Alman Liberaller, böylelikle bu yaş sınırına gelmiş çalışanların emekli olma veya çalışma arasında tercih yapmasını sağlayacak.

60 yaşında emekli olanlara, ileriki yaşlarda emekli olmak isteyenlere göre daha az maaş verilmesini de öngörülüyor. Ancak Federal Çalışma Bakanı Andrea Nahles’in planladığı gibi 45 yıl prim ödeme zorunluluğu kalkıyor.

Emeklilik konusunda tek şartı 60 yaş sınırına bağlayan plan bu hafta FDP’nin kongresinde masaya yatırılacak ve delegelerin oylarını sunulacak.

Alman Liberaller ayrıca emeklilerin daha kolay iş hayatına kazandırılması için alınan vergilere de son vermeyi planlıyor. Böylelikle emekli çalışanın eline daha fazla para geçmesi öngörülüyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.