Hükümlüler, Seyhan Baraj Gölü'nde 20 Ton Çöp Topladı

Hükümlüler, Seyhan Baraj Gölü'nde 20 Ton Çöp Topladı

Adana’da hükümlüler, Seyhan Nehri Havzası ve Baraj Gölü çevresine temizlik yaptı. Bir günde yaklaşık 20 ton çöp toplandı.Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından ortaklaşa temizlik kampanyası...

Adana’da hükümlüler, Seyhan Nehri Havzası ve Baraj Gölü çevresine temizlik yaptı. Bir günde yaklaşık 20 ton çöp toplandı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından ortaklaşa temizlik kampanyası başlatıldı. Kampanya çerçevesinde açık cezaevindeki ve denetimli serbestlik şubesinde denetim altında olan 190 hükümlü Seyhan Nehri Havzası ve Baraj Gölü çevresinde temizlik yaptı. İnfaz koruma memurlarının refakatinde ellerine çöp poşeti ve çöp toplamak için kullanılan yengeç aleti alarak temizlik yapan hükümlüler, bir günde yaklaşık 20 ton çöp topladı.

Kampanya nedeniyle Seyhan Baraj Gölü’ne gelen Adana Valisi Mustafa Büyük de eline yengeç alarak çöp topladı. Kampanyayı düzenleyenler ve emeği geçenlere teşekkür eden Vali Büyük, “Hem çevresel açıdan hem duyarlılık oluşturmak hem de olumsuzlukları önlemek için bizim için çok önemli konumda olan Seyhan Baraj Gölü’nün çevresini şehir hayatının da çok yakınında, merkezinde olması sebebiyle insani etkilerle meydana gelen olumsuzluklarını önlemeye yönelik bir projeyi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Ben bu proje tabi cumhuriyet başsavcılığımızın açık cezaevindeki hükümlülerle yürütülen bir proje olması ve su işleri bölge müdürlüğümüzde diğer teknik donanım eksikliklerini, ihtiyaçlarını karşılaması sebebiyle hem güzel bir örnek olduğunu ve bundan sonrası için de toplumun da duyarlığını artıracağını ve çevresel yönden de olumlu katkılar sağlayacağını düşündüğüm için teşekkür ediyoruz.” dedi.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan da, Adana’nın incisi olan Seyhan Baraj Gölü’nün temiz tutulması noktasında kamuoyuna, halka bir mesaj vermek istediğinin altını çizerek, “Açık cezaevindeki hükümlülerimiz ve yine denetimli serbestlik şubemizde denetim altında olan hükümlülerimiz bu temizliğe aktif katkı verdiler. 190 kişi ile burada bu çalışmaları yürüttük. İnşallah temizlenmeye gerek kalmayacak şekilde temiz tutulur. Ama biz yine üniversitemizde, karayolları çevresinde de bu faaliyetlere devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.