Hükümetten Murat Karayılan'a cevap!

Hükümetten Murat Karayılan'a cevap!

Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'dan Murat Karayılan'a cevap...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan , katıldığı bir televizyon programında, PKK 'nın ülkeyi terk etme sürecine dair açıklamalarda bulundu.

Murat Karayılan tarafından yapılan dünkü basın açıklamasında, kendilerinin de tasvip etmeyecekleri hususların olabileceğini söyleyen Yalçın Akdoğan, "Önemli olan burada, bir an önce örgüt mensuplarının Türkiye'yi terk etmesidir. Bu, çok önemli kazanım, tarihi bir başarıdır" dedi.

Akdoğan, "Eve dönüş konusunda devlet bir görev üstlenecek mi?" sorusuna karşılık, şöyle dedi:
"Şunu görmemiz lazım, Karayılan'ın açıklamalarında 'normalleşme olur, ondan sonra silahları bırakırız' gibi bir yaklaşım var. Bu, doğru bir yaklaşım değil. Silahlar bırakıldıktan sonra normalleşme aşamasına geçilir. Elinde silah olan adamla normalleşme olabilir mi? Silahı bırakan adamın sisteme katılmasıyla ilgili bir normalleşme süreci olabilir.
         
Suça karışmadıysa, kriminal kaydı yoksa zaten şu anda da her ay, her  hafta birileri gelip teslim oluyor, suça karışmadıysa gereken yapılıyor. Suça  karıştıysa da eve dönüş yasası var, bunun çerçevesi tartışılabilir, sisteme  katılabilir. Siyaset yapma şartları tutuyorsa siyaset de yapabilir ama bu  normalleşme süreci silahları bırakan adam için geçerlidir. 'Normalleşmeyi biz  yapalım, ondan sonra olursa silah bırakılacak' gibi bir yaklaşım mantık olarak  doğru bir yaklaşım değil. Karayılan, o kısmını bence çok doğru anlamamış sürecin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.