Hükümete olan güven azalıyor

Hükümete olan güven azalıyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Selçuklu İlçe Teşkilatı ülke gündemi ve yaklaşan genel seçimler ile ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

Parti il binasında düzenlenen toplantıda konuşan BBP Selçuklu İlçe Başkanı Harun Kara, hükümetin korku ile otoritesini kurmaya çalıştığını söyledi. Türkiye'nin iç ve dış politikasında başarısız olduğunu ifade eden Kara, "Gerek iç, gerekse de dış politikamızda yönetim artık milletimize güven vermekten uzaklaşmaktadır. Her geçen gün hükümet ile ilgili olarak çeşitli yolsuzluk ve usulsüzlük şaibeleri ortaya atılmaktadır. Yönetim ise adeta politik güç otoritesi kurmaya çalışmaktadır. Hediye olarak adlandırılan rüşvet olayları her geçen gün daha da gün yüzüne çıkmaktadır. KPSS'den 85 alan bir vatandaş, tercih ettiği bölümü kazanamazken, bakan ve milletvekili yakınları KPSS'den 75 almasına rağmen aynı bölüme atanmaktadır. Bunun adı kul hakkı değil de nedir" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı köşkü olarak kullanılan AK Saray'ın yapım maliyeti konusunda yetkililerin bir açıklama yapmaktan çekindiğini kaydeden Kara, "Sarayın klozetlerin her birinin fiyatının 7 işçinin aylık maaşını denk geldiğini biliyoruz. Sarayın tuvaletinde kullanılan duvar kağıtlarının metrekare fiyatı ise bir işçinin maaşına tekabül etmektedir. Uzmanların 10 milyar dolara mal olduğunu söylediği saray hakkında, yetkililer henüz bir açıklama yapmamaktadır. Mimarlar odası maliyeti sorgulamasına rağmen, hükümet yetkilileri sessiz kalmakta direnmektedir" diye konuştu. Hükümetin terör örgütü PKK ile müzakere yapmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Kara, sözlerini şöyle sürdürdü: "Terör konusunda gelinen nokta ortadadır. Savaşan iki ülke arasında bile bu kadar uzun süreli bir anlaşma yapılmamıştır. Terör örgütleriyle gizli pazarlıklar yapılmakta, teslimiyetçi ve bölücü politika geliştirilmektedir. Taraf kabul edilen PKK terör örgütü ile hükümet temsilcileri ayrı ayrı açıklamalar yaparak milletin kafası karıştırılmaktadır. Terör örgütü ile müzakere değil, mücadele yapılmalıdır."

BERKHAN PARLAK - merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.