Hükümet dış politikada başarısız

Hükümet dış politikada başarısız

HAS Parti Konya Milletvekili Adayı Av. Veli Tolu, hükümetin dış politikada bekle-gör politikası izlediğini belirterek, hükümetin dış politikada estirdiği havanın gerçekle hiçbir alâkasının olmadığını

HAS Parti Konya Milletvekili Adayı Av. Veli Tolu, hükümetin dış politikada bekle-gör politikası izlediğini belirterek, hükümetin dış politikada estirdiği havanın gerçekle hiçbir alâkasının olmadığını söyledi

 

Halkın Sesi Partisi (HAS) Konya Milletvekili Adayı Av. Veli Tolu, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında hükümetin dış politikasını eleştirdi. Konuşmasına Mavi Marmara katliamında şehit olan vatandaşlarımızı anarak başlayan Tolu, aradan bir yıl geçmesine rağmen yapılan suç duyurularının hiçbirinin sonuçlanmadığını açıkladı. 12 Haziran seçimlerine ülkenin gerçek gündeminden uzak girildiğini belirten Tolu, “12 Haziran seçimleri fakirlerin, işsizlerin, borçlarla boğuşan çiftçilerin maaşları yetmeyen emeklilerin ve işsizlerin sorunlarının konuşulmadığı sanal bir dış politika başarısı üzerinden geçiştirilmeye çalışıyor” dedi.

Hükümetin sürekli dış politika başarısından bahsettiğini kaydeden Tolu, estirilen havanın gerçekle hiçbir alakasının bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Irak işgal edildi ve 3’e bölündü. Süleymaniye’de askerlerimizin başına çuval geçirildi. Karikatür krizinin mimarı Rasmussen’in  NATO genel sekreterliği Türkiye’nin onayıyla gerçekleşti. 2009 yılında İsrail Gazze’de katliam yaptı. Türkiye, ‘one minute’ dedi ve öyle kaldı. 2010 yılında İsrail’in OECD hayali Türkiye’nin onayı ile gerçek oldu. 2011 Mısır ayaklanmasında Amerika’nın tavrı beklendi. Libya’da NATO’ya karşı çıkıldı daha sonra NATO’ya destek verileceği açıklandı. Yemen ve Sudan ikiye bölündü. Suriye’de ayaklanma başladı ve Türk Dış İşleri bekle-gör politikası izliyor. Yine Amerika’nın tavrı bekleniliyor. 9 yıldır AB’nin kapısında bekleyip her türlü istekleri yapıldığı halde hiçbir karşılık alınmadı. Türkiye’nin Ortadoğu’da hiçbir sorunun arabulucusu olamadı ve hiçbir sorunu çözemedi. Füze kalkanı projesiyle İsrail’in güvenliğini sağlamış oldu.”

Tolu, dış politikada söylenildiği gibi bir başarının olmadığını altını çizerek, “Eğer söyledikleri gibi bir başarı varsa hodri meydan desinler ve tartışalım. Açık yüreklilikle ve samimiyetle taahhüt ediyorum, iddialarımızın muadili olan 10 maddelik bir başarı listesi çıkarsınlar ve bütün Konyalılardan özür dileyerek, adaylıktan çekileceğim. Bunu başaramıyorlarsa artık olmayan şeyler varmış gibi gösterilmesin” çağrısında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.