Hüda-par Cizre Belediye Başkan Adayı Dündar Projelerini Anlattı

Hüda-par Cizre Belediye Başkan Adayı Dündar Projelerini Anlattı

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Cizre Belediye başkan adayı Ferhan Dündar, seçildikleri takdirde belediye olarak yapacakları projeleri anlattı.

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Cizre Belediye başkan adayı Ferhan Dündar, seçildikleri takdirde belediye olarak yapacakları projeleri anlattı. Belediyeye yetim malı gibi sahip çıkacaklarını söyleyen Dündar, dürüst belediyecilik ve gerçek hizmetin düsturları olduğunu ifade etti.

Hür Dava Partisi Cizre Belediye Başkan adayı Ferhan Dündar, 30 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. Cizre’nin en büyük sorunlarından birinin su sorunu olduğunu söyleyen Dündar, “Cizre'nin en önemli sorunlarından biri içme suyu kirliliği ve içme suyundan yararlanamamasıdır. Mevcut sistemde her mahalleye dönüşümlü olarak verilen içme suyu yetersiz olduğu kadar mağduriyetlere de sebep olmaktadır. Su kaynaklarının yoğun olduğu bir bölgedeyiz. Su bolluğuna rağmen halkımızın sudan mahrum kalması acziyettir. Bu problemi çözmek için başta mevcut şebeke sistemini gözden geçirerek, gerekli yenileme çalışmasını ve ihtiyaç duyulan su depolarını yapmayı, su debisinin yüksek olduğu su kaynaklarından ilçemize isale hatları ile suyu ulaştırma, su arıtma ve pompa istasyonunun yapımını da kapsadığı ‘İçme Suyu Projesi’ ile su sorunu bertaraf etmeyi vaat ediyoruz. Nüfusa paralel olarak artan araç sayısı ve ilçemizin sınır ticaret yolu üzerinde olması, bölgedeki coğrafik ve stratejik konumu münasebetiyle şehir içinde trafik karmaşası yaşanmaktadır. Yoğunluğun en çok yaşandığı caddelerde belediyeye ait kat otoparkları yapma projemiz var. Yaya akışının yoğun olduğu caddelerde ilçemizi simgeleyen tarihi ve kültürel figürlerle aydınlatma projemiz var. Cizre için hayati öneme sahip Dörtyol mevkiinin araç trafiğinin bir an önce çözüme kavuşması için ‘Dörtyol köprülü kavşak’ projesi ve proje kapsamında bölgede yaya trafiği için 3 noktada üst geçit projesiyle Cizre’nin can damarı Dörtyol mevkii nefes alacak.” diye konuştu.

Belediye seçimlerinin sadece belediye başkanı ve il encümen seçimi olmayacağını vurgulayan Başkan adayı Ferhan Dündar, şunları söyledi: “Aynı zamanda Cizremizin huzurunu, çocuklarımızın geleceğini, bu halkın gidişatının seçimini yapacaksınız. Çocuklarımızın uyuşturucu tüccarlarının ellerinde mi, fuhuş bataklığında mı, sapık ideolojilerin insafına mı, parti menfaatlerini halkın maslahatının üzerinde gören, huzursuzluk çıkarıp bu halkın inancına, örfüne ve kültürüne saygı duymayanları mı terk edecek? Bir tercih mi yoksa referansını İslam’dan alan Müslüman Kürt halkının inancına, kimliğine, örfüne ve adetine sahip çıkanlara mı tercih edeceğiz. Bu seçim; çocuklarımızın geleceğini, bu halkın huzurunu, refahını ve gidişatını belirleyecek bir seçim olacak. Hüda-Par olarak can, mal, din, nesil ve akıl emniyetinin biran önce sağlanmasının şart olduğuna inanıyoruz. Yine Hüda-Par olarak emanete ihanet etmeyeceğimizi, yalan söylemeyeceğimizi, yerine getiremeyeceğimiz sözü vermeyeceğimizi, parti çıkarlarını milletimizin menfaatlerinin önünde tutmayacağımızı vaat ediyoruz.”





CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.