Hücum hattından beklenti yüksek

Hücum hattından beklenti yüksek

Atiker Konyaspor’un hücum hattı kaliteli isimlerden oluşuyor. Yeşil-beyazlı taraftarlar Eto’o, Jahovic Yatabare gibi isimlerden yeni sezonda büyük beklenti içinde.

Atiker Konyaspor’un hücum hattı kaliteli isimlerden oluşuyor. Yeşil-beyazlı taraftarlar Eto’o, Jahovic Yatabare gibi isimlerden yeni sezonda büyük beklenti içinde. Bu isimlere genç Mücahit’in ve sakatlığının geçmesiyle birlikte Traore’nin de katılması hücum hattını daha da güçlü hale getirecek

Atiker Konyaspor yeni sezonda hücum hattındaki  kaliteli isimlerden bol gollü bir sezon bekliyor. Geçtiğimiz sezon gol yollarında büyük sıkıntı yaşayan yeşil-beyazlı ekip Samuel Eto’o ve Adis Jahovic’in de takıma katılması ile birlikte bu sıkıntıyı aşmayı başarmıştı. Yeşil-beyazlı taraftarlar Eto’o, Jahovic Yatabare gibi isimlerden yeni sezonda büyük beklenti içinde. Bu isimlere genç Mücahit’in ve sakatlığının geçmesiyle birlikte Traore’nin de katılması hücum hattını daha da güçlü hale getirecek   

JAHOVİC VE ETO’O 11 GOL ATTI

Geçtiğimiz sezon devre arasında takıma katılan Adis Jahovic ve Samuel Eto’o  Konyaspor forması ile toplam 11 gol attılar. Jahovic 5 gol atarken Samuel Eto’o ise 6 gollük katkı sağladı.  Atiker Konyaspor’a geçtiğimiz sezon devre arasında transfer olan Jahovic toplamda 19 gol atarak gol krallığında 3. sırada yer aldı. Anadolu Kartalı’nın bir diğer yıldızı Eto’o ise Antalyaspor ve Konyaspor’da toplam 12 gollük katkı verdi.

GENÇ YILDIZ ADAYI

Anadolu Selçukspor’da attığı gollerle dikkat çeken  20 yaşındaki oyuncu yeni sezonda Atiker Konyaspor kadrosunda kendine yer bulacak. Anadolu Selçukspor’da kiralık olarak forma giyen genç yıldız adayı Mücahit Can Akçay  geçtiğimiz sezon gol krallığı listesinde ikinci oldu. Mücahit 34 maçta 17 gol attı.  Akçay bu başarısının yanı sıra U 20 Milli Takımında forma giyerek  Maurice Revello Turnuvası'nda milli takımın 3. Olmasına büyük katkı sağladı.

YATABARE’DEN BEKLENTİ BÜYÜK

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Karabükspor’dan transfer edilen Mustapha Yatabare Gençlerbirliği maçında talihsiz bir sakatlık yaşayarak takımdan 2 ay ayrı kalmıştı. Yatabare daha sonra Jahovic ve Eto’o’nun gerisinde kaldı. Malili oyuncu geride kalan sezonda 6 maça çıktı. Konyaspor taraftarı tecrübeli oyuncudan yeni sezonda çok şey bekliyor.

TRAORE’NİN DURUMU BELİRSİZ

Atiker Konyaspor’un başarılı hücum oyuncuları arasında yer alan Abdou Razack Traore’nin geçtiğimiz  sezon başında yaşadığı sakatlığın tekrar nüksetmesi nedeniyle oyuncunun yeni sezon öncesi nasıl katkı sağlayacağı konusu belirsizliğini koruyor. Tecrübeli oyuncu Bolu kampında  çalışmalarına bireysel olarak devam ediyor. Traore’nin durumuyla teknik direktör Rıza Çalımbay yakından ilgilendiği, kamp sonunda deneyimli teknik adamın deneyimli oyuncunun son durumuyla ilgili olarak bir rapor  sunması bekleniyor.

FERHAT TÜRKOĞLU   

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.