Hsyk Seçimi Kesin Aday Listesi Açıklandı, 3 Kişi Adaylıktan Çekildi

Hsyk Seçimi Kesin Aday Listesi Açıklandı, 3 Kişi Adaylıktan Çekildi

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği seçimi için başvuruda bulunan 61 adayın başvurusunu kabul etti. YSK, HSYK üyelik seçimi kesin aday listesini açıkladı. YSK, 12 Ekim’de yapılacak olan HSYK üyelik...

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği seçimi için başvuruda bulunan 61 adayın başvurusunu kabul etti.

YSK, HSYK üyelik seçimi kesin aday listesini açıkladı. YSK, 12 Ekim’de yapılacak olan HSYK üyelik seçimi için adli yargı hakim ve savcıları arasından başvuran 45 aday ile, idari yargı hakim ve savcıları arasından başvuruda bulunan 16 adayın adaylık başvurusunu kabul etti. YSK tarafından 13 Eylül’de açıklanan HSYK üyelik seçimi geçici aday listesinde 64 adayın adaylık başvurusu kabul edilmişti. YSK tarafından açıklanan kesin listede ise 61 adayın adı bulunuyor. YSK’nın verdiği bilgiye göre Adana Cumhuriyet Savcısı Süleyman Bal, İzmir Cumhuriyet Savcısı Feridun Süzer ve Samsun Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş adaylıktan çekilme isteğinde bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.