‘Hortumları kesmeden ekonomi düzelmez’

‘Hortumları kesmeden ekonomi düzelmez’

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Divan toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sabri Tekir, “Ekonominin gidişatını hortumları kesmeden düzeltemezsiniz” dedi

Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanlığı Divan Toplantısı düzenlendi. Aralık ayı ilçe divan toplantısı il başkanlığı binasında gerçekleştirildi. Yeni üyelere rozet takılarak başlanan divan toplantısı yoğun bir katılımla yapıldı. Düzenlenen divan toplantısına Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Sabri Tekir'in yanı sıra; Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Hasan Hüseyin Uyar, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, İrşad Vakfı Başkanı Ali Galip Doğan, AGD Selçuklu İlçe Başkanı Durmuş Ali Kara ve çok sayıda partili katıldı. Divan toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Saadet Selçuklu İlçe Başkanı Lütfi Çelik, “Bugün ülke olarak çok sıkıntılı bir sürece şahitlik yapıyoruz. Ekonomik anlamda tam bir çöküntü içindeyiz. Bilirsiniz Rıza Tevfik Bölükbaşı’nın Sultan Abdülhamid Han'ın Ruhâniyetinden İstimdat şiiri var. Bizim içimizden çıkıp da 20 yıldan beri ülkemizi bu hale getiren bu arkadaşları görünce aklıma bu şiir geliyor. 1900lü yıllara baktığımızda ülkeyi çöküşe götüren İttihat ve Terakki gibi bugün de mevcut iktidarın yanlışlarını görüyoruz. Dolar 16 lira seviyesini gördü. Ülke olarak çöktükçe çöküyoruz” ifadelerini kullandı.

4-3-1200x800.jpgSaadet Partisi Selçuklu İlçe Başkanı Lütfi Çelik 

HORTUMCU ZİHNİYETLE EKONOMİ DÜZELMEZ

Merhum Necmettin Erbakan’ın hortumcu zihniyetle mücadele ederek ekonomiyi düzlüğe çıkardığını kaydeden Saadet Partisi Genel Başkan Vekili ve Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Tekir, “Bugün ne yazık ki ülkemizdeki en büyük felaket ve telakkisi son derece zor olan mesele vatandaşımızın binbir güçlükle elde ettiği kazancın kimi mihraklarca gasp edilmesidir. Bu hortumcu zihniyetle ekonomiyi düzeltmek mümkün değildir. Necmettin Erbakan hocamızın da ısrarla söylediği bir şey vardı; hortumları keseceğiz derdi. Türk milleti hortumcular yok edilmeden rahatlığa ulaşmaz. Öyle hortumcu zihniyeti yok eden iktidarlar bu ülkede ayakta kalamaz. Refah-Yol hükümetinin devrilmesinin de esas nedeni budur” şeklinde konuştu.

4-4-1200x800.jpgSaadet Partisi Genel Başkan Vekili ve Ekonomik İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Tekir

DIŞ BORCUMUZ KADAR TÜRK İŞADAMLARININ MAL VARLIĞI VAR

Sözlerine Amerika’da yaşadığı bir anısı ile devam eden Prof. Dr. Sabri Tekir, şunları kaydetti: “Amerika’da bulunduğum sırada Cuma namazını bir hafta üniversitede bir hafta da Washington’da kılardım. Bu süreçte Dünya Bankası’nda çalışan Kenyalı birisi ile tanıştım. Beni çalıştığı yere davet etti. Dünya Bankası’nın Türkiye bölümünde çalışıyormuş. 1988 yılı. Bankadaki uzmanlardan biri bana Türkiye’deki iş adamlarının yurtdışındaki mal varlıklarının ne kadar olduğunu sordu. Haliyle bilmediğimi söyledim. 40 milyar dolar civarında olduğunu söyledi. Hemen aklıma o zamanki dış borcumuzun 43 milyar dolar olduğu geldi. Yani bizim insanımızın dışarıdaki parası kadar ülkenin dış borcu vardı. Bunun hiç unutmadım. Bunu anlattığım arkadaşlar pek inanmadı. Fakat daha sonra Uğur Dündar da benzer bir konuyu bir televizyon programında dile getirdi. Ben o an Türkiye’nin dış borcu kadar iş adamlarının dışarıda parası olduğuna kanaat getirdim. Şu an Türkiye’nin dış borcu 450 milyar dolar ile 500 milyar dolar arasında dalgalı. Ben insanımızın da dışarıda o kadar parası olduğuna inanıyorum. Kimseyi suçlamıyorum ama ülkedeki güvensizliğin bu duruma yol açtığı belli. Bakın 450 milyar doların sadece dörtte biri bu ülkede kalsa Türkiye’nin başka ülkelere ihtiyacı kalmaz. Refah-Yol hükümetini hatırlayalım. Dışardan 11,5 milyar dolarlık para getirildi. İktidar süresi boyunca da dışardan borç alınmadı.”

EYYÜB KARAKUZU

4-1-1201x800.jpeg

4-2-1200x800.jpg

adsiz.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum