Hong Konglu Göstericilerden Pekin İle Doğrudan Görüşme İsteği

Hong Konglu Göstericilerden Pekin İle Doğrudan Görüşme İsteği

Hong Kong’da hükümet karşıtı gösteriler bir ayını doldururken, dün gece binlerce öğrenci, hükümet binalarının bulunduğu Admiralty semtinde oturma eylemlerine devam etti.Hong Kong medyasına göre göstericiler, Hong Kong hükümeti ile olan...

Hong Kong’da hükümet karşıtı gösteriler bir ayını doldururken, dün gece binlerce öğrenci, hükümet binalarının bulunduğu Admiralty semtinde oturma eylemlerine devam etti.

Hong Kong medyasına göre göstericiler, Hong Kong hükümeti ile olan sorunun sona ermesi için Çin’den üst düzey yetkilerle doğrudan görüşmenin bir yol olabileceğini açıkladı.

Göstericiler, Hong Kong hükümetinden "daha fazla demokrasi" taleplerini doğrudan Pekin’e iletmesini istedi. Geçen hafta sonuç alınamayan ve hükümet ile göstericiler arasında yapılan ilk görüşmenin ardından göstericiler, Hong Kong’un iki numaralı yetkilisine açık bir mektup yazdı. Göstericilerin öğrenci liderlerinden Alex Chow, Hong Kong hükümetinin Çin Başbakanı Li Keqiang’dan, öğrenciler ve Hong Kong halkıyla doğrudan görüşmesini istemesi gerektiğini belirterek, "Böylelikle öğrenciler ve Hong Kong halkı görüşlerini dile getirebilir." dedi.

Öte yandan, Çin'in Hong Kong'da 2017'de yapılacak genel seçimlere müdahale ettiği gerekçesiyle gösteriler başlamıştı.

İSTİFA ÇAĞRISI GÖREVİNDEN ETTİ

Göstericilerin "Pekin’in kuklası" olarak gördüğü Hong Kong’un lideri Leung Chungying’e istifa çağrısı yapan Hong Kong’daki Liberal Parti Başkanı James Tien Pei-chun’un, Çin Siyasi Danışma Konferansı (CPPCC) Daimi Komitesi’ndeki temsiline son verildiği bildirildi.

Hong Kong medyası, bu kararın, Çin’in Hong Kong’un lideri Leung’u savunmasının bir göstergesi olduğunu yazdı. Bu kararla ilk defa CPPCC’de Hong Kong’u temsil eden bir delegenin görevine son verilmiş oldu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.