Hong Kong’da Memurlar İşbaşı Yaptı

Hong Kong’da Memurlar İşbaşı Yaptı

Çin’in Hong Kong’da 2017’de yapılacak genel seçimlere müdahalesini protesto için başlayan eylemler devam ederken, bugün memurlar işbaşı yatı.Bir haftadan beri hükümet binasının bulunduğu bölgede yolları kapatan göstericilerin sayısında...

Çin’in Hong Kong’da 2017’de yapılacak genel seçimlere müdahalesini protesto için başlayan eylemler devam ederken, bugün memurlar işbaşı yatı.

Bir haftadan beri hükümet binasının bulunduğu bölgede yolları kapatan göstericilerin sayısında da büyük oranda azalma oldu. İşçilerin, göstericilerin barikatları arasından hükümet binasına girmesine izin verildi.

Yetkililer, Pazartesi gününe kadar göstericilere sokakları boşaltmaları için mühlet vermişti.

Demokrasi yanlısı göstericiler, Pazar günü hükümet binalarına giden yoldaki bazı barikatları kaldırmıştı. Göstericiler arasında bölünme yaşanırken, bazıları kalmayı tercih etmişti.

Çin medyasına göre, Hong Kong’un merkezindeki liselerde dersler hükümet yetkilileri ve göstericilerle yapılan görüşmeler neticesinde ‘’normal’’ şekilde başladı. Wan Chai ve merkezde yer alan bazı bölgelerdeki ortaokullarda derslerin daha sonra başlayacağı, ilkokul ve anaokulların ise halen kapalı olduğu ifade edildi.

Bu arada polis, gösterileri bastırmak için Hong Kong’daki Çin mafyasıyla işbirliği yaptığı iddialarını yalanladı.

Göstericilerin istifa taleplerini reddeden Hong Kong’un lideri Leung Chun-ying (CY Leung), göstericilerle konuşmayı kabul etmişti.

Öte yandan göstericilerin işgal ettikleri birçok bölgeden geri çekilerek, gösterilerin başladığı ana meydanda toplanmaya başladığı bildirilmişti. Protestocular, hükümet merkezindeki meydanda işgal olmadığını ve devlet memurlarının rahatlıkla işe gelip gidebileceğini açıklamıştı. Göstericilerin şimdiki tek isteğinin de meydanlardaki kalabalığa müdahale eden polisler hakkında soruşturma açılması olduğu belirtiliyor.

Gösteriler, Hong Kong’un 1997’de İngiltere’nin koloniciliğinden Çin’e geri verilmesinden bu yana yapılan en büyük gösteri olma özelliğini taşıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.