Hong Kong’da Göstericilerden ‘’geri Adım’’

Hong Kong’da Göstericilerden ‘’geri Adım’’

Hong Kong’da Çin’in, 2017’deki genel seçimlere müdahale etmesi kararına karşı yapılan protestolar bir haftayı doldururken, göstericilerin, bazı kilit noktalardan çekildiği bildirildi.Hong Kong medyasına göre, Hong Kong’un lideri Leung...

Hong Kong’da Çin’in, 2017’deki genel seçimlere müdahale etmesi kararına karşı yapılan protestolar bir haftayı doldururken, göstericilerin, bazı kilit noktalardan çekildiği bildirildi.

Hong Kong medyasına göre, Hong Kong’un lideri Leung Chun-ying (CY Leung), her şeyin Pazartesi günü normale dönmesi için bastırıyor.

Bugün Admiralty semtinde Leung’un ofisinin yakınındaki bir grup, yoldan çekileceklerini açıkladı. Ancak göstericilerin büyük bölümü, bu plana karşı çıkarken, söz konusu grubun çekilme açıklaması yapmalarına yetkileri olamadığını vurguladı.

Mong Kok semtindeki bazı gönüllülerin de burayı bırakıp, Admiralty’e geçeceklerini bildirdi. Bu haber, gösterileri yasa dışı olarak açıklayan Çin’deki medyada da yer aldı. Çin’in resmi medyası ayrıca, gösterilerin, sosyal düzenin ciddi şekilde bozulmasıyla birlikte sonuçlarının büyük ekonomik zarar ve can kayıpları olacağı uyarısında bulundu.

Hükümet ve destekçileri, göstericilerin sokakların çekilmesinde ısrar ediyor. Polis, yarın merkez ve batı bölgelerindeki anaokul ve ilkokulların açılmasını planladıklarını ancak velilere trafikte sıkıntılar yaşanabileceğini duyurdu.

Hong Kong’da toplam 2,9 kilometrelik yol göstericiler tarafından kapatılmış durumda.

Hükümetin çağrılarına rağmen, Hong Kong Öğrenci Federasyonu Genel Sekreteri Alex Chow, hükümetin aralarında gösterilerin başını çeken Merkezi İşgal Et (Occupy Central) grubunu durdurmak isteyen kızgın grupların da olduğu herkesin güvenliğini sağlayana kadar görüşmelerin başlamasının imkansız olduğunu söyledi. Göstericiler, Leung’un istifasında da ısrarlı.

Gösterilerde şu ana kadar 538 kişi yaralandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.