Hong Kong Yeniden Diken Üstünde

Hong Kong Yeniden Diken Üstünde

Hong Kong’da hükümet, eylemcilerle görüşmeleri iptal ettiğini duyururken, eylemciler de gösterilere daha çok kişinin katılması ve işgali devam ettirmesi çağrısı yaptı.Normalde Cuma günü öğleden sonra yapılacak ilk resmi görüşme,...

Hong Kong’da hükümet, eylemcilerle görüşmeleri iptal ettiğini duyururken, eylemciler de gösterilere daha çok kişinin katılması ve işgali devam ettirmesi çağrısı yaptı.

Normalde Cuma günü öğleden sonra yapılacak ilk resmi görüşme, Hong Kong hükümeti tarafından iptal edildi. Hong Kong’un ikinci adamı olarak bilinen Carrie Lam, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, iptal kararının, daha önce anlaşılan temel diyaloga zarar veren öğrencilerin yeni eylem planını açıklamalarının ardından geldiğini söyledi. Lam, ‘’Öğrencilerin yapıcı olmayan bir hareketin genişlemesi çağrısı yapması, görüşmemizin temel güvenini sarsmıştır ve yapıcı bir diyalog kurulması imkânı kalmamıştır.’’ dedi.

Bunun üzerine öğrencilerin liderlerinden Hong Kong Öğrenciler Federasyonu Başkanı Alex Chow, daha çok kişinin gösterilere katılması ve işgali devem ettirmesi çağrısı yaptı.

Çin’in 2017’de Hong Kong’daki genel seçimlere müdahale etmesi gerekçesiyle on binlerce öğrenci gösteri yaparak, hükümeti istifaya çağırmıştı. Sayıları yüzlere kadar inen göstericiler ile hükümet, görüşme yapmayı kabul etmişti.

Öte yandan göstericilerin istifasını istediği Leung Chun-ying ile ilgili olarak görevindeyken Avustralyalı bir mühendislik şirketinden 6,4 milyon dolar rüşvet alıp almadığının Yolsuzluğa Karşı Bağımsız Komisyonu tarafından araştırılacağı kaydedildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.