Hollanda'daki Türk işadamından 100 bin avro

Hollanda'daki Türk işadamından 100 bin avro

Hollanda'da yaşayan Türk işadamı Celal Oruç, açlık ve kıtlıkla mücadele eden Afrika'ya 100 bin avro yardımda bulundu

Oruç, Rotterdam kentinde düzenlenen iftarda yardım çekini, Türkiye'den gelen Kimse Yok Mu Derneği temsilcisi Ahmet Terzioğlu'na verdi.
Afrika'da yaşanan drama seyirci kalmamak için yardımda bulunduğunu belirten Oruç, imkanlar elverdiği anda Somali'ye giderek, insanlara bizzat yardım yapmayı istediğini söyledi. Oruç, ''O acıyı, dertleri, kederi bizzat yaşamak istiyorum'' diye konuştu.
Yapmış olduğu bu yardımı ilk etapta yeterli görmediğini, daha çok yardım yapılması gerektiği düşüncesinde olduğunu kaydeden Oruç, Afrika'da yaşanan dramı anlayabilmek için oradaki insanlarla empati kurulması gerektiğine dikkati çekti.
''Bu dünya hepimizin ülkesi'' diyen Oruç, ''Afrika'daki insanlara ne kadar yakınsak onlar da bize o kadar yakın, biz ne kadar uzaksak onlar da o kadar uzaktır bana göre. Bu meseleyi çok iyi tahlil edebilmek için kendimizi onların yerine koymamız gerek. Bu yardımı Hollanda'daki bir işadamı olarak yaptım. Çünkü ben Hollanda'da parayı kazandım, ticareti burada yaptım, onun için Hollandalı bir işadamı olarak buradaki tüm Türk insanı adına bu yardımı yaptım'' dedi.
Kimse Yok Mu Derneği'nin başlattığı yardım kampanyasının kendisini harekete geçirdiğine de işaret eden Oruç, ''Olayları izledikten sonra vicdanen dayanamadım ve bu yardıma karar verdim. Beni teşvik eden ana şey hepimizin insan olmasıdır. Bu acıları biz de çekebilirdik. Geçmişte yaşadığımız depremde dünyanın farklı ülkelerinden yardımlar geldi, bizim de yardım yapmamız lazım'' diye konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.