Hollanda'da yaşayan Karamanlılar buluştu

Hollanda'da yaşayan Karamanlılar buluştu

Hollanda'da yaşayan Karamanlılar, ''4. Kültür ve Dayanışma Gecesinde'' bir araya geldi.


Hollanda Karamanlılar Vakfı (HOKAV) tarafından başkent Amsterdam'da düzenlenen geceye, Karaman Valisi Süleyman Kahraman, MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Jan Paul Dirkse'nin yanı sıra bu ülkede yaşayan Karamanlılar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 
HOKAV Başkanı Uğur Şen'in açılış konuşmasından sonra Hollanda'da yaşayan Karamanlılara hitap eden Vali Süleyman Kahraman, yarım asır önce Avrupa'ya işçi olarak gelen Türklerin aradan geçen zaman diliminde büyük başarılar elde ettiğini belirterek, ''Burada bir destan yazmışsınız. Sizi takdir etmemek mümkün değil'' dedi. 
Karaman'da yaptıkları çalışmaları anlatan Vali Kahraman, bu çerçevede büyük bir çaba içerisinde olduklarını, şehrin bir kültür merkezi olma yolunda önemli mesafeler kat ettiğini söyledi. MHP Milletvekili Hasan Çalış da Hollanda'daki Karamanlıların başarılarından büyük bir gurur duyduklarını vurgulayarak, ''Hollanda'da bir Karaman meydana getirmişsiniz'' diye konuştu. Siyaset alanında, özellikle de seçimlerde oy kullanılması noktasında daha aktif davranılması gerektiğini belirten Çalış, bu ülkede yaşayan Türklerin büyük çoğunluğunun oy kullanmalarının, olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti. 
Hollanda'da yaşayan Karamanlıları Karaman'a yatırım yapmaya davet eden Belediye Başkanı Kamil Uğurlu ise bu konuda yardımcı olmaya hazır oldukları mesajını verdi. Uğurlu, Türk iş adamlarıyla salı günü bir araya gelerek, onlara yatırım olanakları konusunda bir brifing vereceklerini bildirdi.  Kültür gecesinde, TRT sanatçıları Ayşe Taş ve Engin Çır sahne aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.