Hollanda'da Türk Gençlerinin Atasporu Güreşe Olan İlgileri Artıyor

Hollanda'da Türk Gençlerinin Atasporu Güreşe Olan İlgileri Artıyor

Başkent Amsterdam'da Türk gençlerinin artan obezite ve sağlıksız bir şekilde beslenmeleri nedeni ile gençleri spora teşvik eden eski güreşçi Yılmaz Koçak 6. yılında sağlıklı nesiller sloganı ile çalışmasına hız verdi.Amsterdam’da...

Başkent Amsterdam'da Türk gençlerinin artan obezite ve sağlıksız bir şekilde beslenmeleri nedeni ile gençleri spora teşvik eden eski güreşçi Yılmaz Koçak 6. yılında sağlıklı nesiller sloganı ile çalışmasına hız verdi.

Amsterdam’da Türk ve Faslı gençleri bir araya getiren eski güreşçi Yılmaz Koçak, kurduğu güreş kulübünde çocuklara ata sporu güreşi öğretmeye başlamasının ardından talebeleri madalyaları almaya başladıklarını söyledi. Koçak, "2008 yılında kurduğumuz güreş okulunda aralıksız bir şekilde çalışmalara devam ediyoruz. İki talebe ile başladığımız ata sporumuz güreşe hizmet tutkumuza destek büyüdü ve zamanla öğrenci sayısı arttı." dedi.

MADALYALARI TOPLUYORUZ

Hollanda Hercüles Güreş Kulübü Antrenörü Yılmaz Koçak, güreş takımının Hollanda adına 150’nin üzerinde genç güreşçinin katıldığı Benelüx Ülkeleri Güreş Turnuvası'nda 16 Türk kökenli Hollandalı genç güreşçilerden 6 tanesinin madalya alarak büyük bir başarı elde ettiklerini söyledi. Koçak, şöyle konuştu:

"Kısa bir zamanda yetişen güreşçiler gözlerimizi kamaştırıyor. Son Benelux Güreş Turnuvası'nda 150 güreşçi arasında altı genç güreşçimiz başarılı olarak madalya aldılar. Güreşçilerimin başarılarından dolayı çok memnun oldum. Çünkü ileriye yönelik vaat eden öğrencilerimiz var. Allah’ın izni ile iki sene sonra uluslararası müsabakalarda daha da iddialı bir şekilde boy göstereceğiz, buna inanıyor ve umutlanıyorum. Tek hedefimiz çalışkan dürüst ve ahlaklı öğrenciler yetiştirmek. Hollanda’ya bu dalda altın madalyalara kazandırmak."

SPOR YAPANLAR SAĞLIKLI VE GÜÇLÜ OLURLAR

2008 yılında antrenmanlara başladıklarında genç öğrenci bulmakta zorlandıklarını söyleyen Yılmaz Koçak, "Amsterdam Hercules Kulübü’nde iki çocukla güreşe başladım ve bu sayıyı ona çıkarttım. Şu anda 25 öğrencimiz var. Hollanda’da ikamet eden vatandaşlarımız çocuklarını sokaklardan, bilgisayarın kötü ortamlarından uzak tutmak istiyorlarsa ata sporumuz olan güreşe yazdırsınlar. Spor yapan çocuklar hem zeki hem çevik sağlıklı ve de güçlü olurlar. Ayrıca okullarında da başarılı olurlar." şeklinde konuştu.

Amsterdam Hercules Kulübü’nde ata sporunu Türk gençlerine öğreten Yılmaz Koçak, kulübünde 6 yaşından 17 yaşına kadar güreşçi Türk genci bulunduğunu söyledi. Yılmaz Koçak bölgesel güreşlerin ardından Hollanda’ya güreşte dünya şampiyonluğu getirmek istediklerini söyledi.

Çocuklarının sağlıklı ve düzenli olmalarını teşvik amacı ile Amsterdam'daki Hercüles ata sporu güreş okuluna gönderdiklerini söyleyen Mustafa Bektaş, "Ata sporu güreşin öğrenmesi için çocuğumu bu güreş okuluna yazdırdım. Yaklaşık iki aydır burada güreş öğrenerek hem de spor yaparak sağlığına da yararlı bir iş yapıyor ve iyi de oluyor. Özellikle güreş antrenmanında sporun tüm şartlarına yerine getiriyorlar. Bu açıdan son derece memnunuz. hem spor yaparak okulunda da başarılı oluyor. Oldukça memnunuz. Çocuğumun ileride iyi bir güreşçi olmasını arzu ediyorum." dedi.

SAĞLIKLI BİR SPOR DALI

Bir yıldır oğlunun Amsterdam'daki Hercüles güreş okuluna gittiğini söyleyen Doğan Demir, "Bu süre zarfında 3 defa turnuvaya katıldı. Bu turnuvalar neticesinde birincilik ve ikincilik dereceleri var. Oğlum ata sporumuzu severek yapıyor. Bu güreşin yanında en önemlisi sağlıklı bir yaşam sürüyor. Amsterdam'da gerçekten son derece sağlık yönü ile gençler sorun yaşıyorlar. Bu durumda en fazla spordan uzak durmak ile oluyor. Güreş okulunda eski güreşçi Yılmaz Koçak'ta iyi bir eğitim veriyor çocuklarımıza oldukça memnunuz. Hem spor yapıyorlar, hem de sağlıklı oluyorlar."

2008 yılından bu güne değin Hercüles kulübünde güreş yaptığını söyleyen Akın Koçak bu süre zarfında sayısız madalyalar aldığını söyledi. Koçak, "30'a yakın madalya aldım. İleri de iyi bir güreşçi olarak Türk bayrağını gönderlerde dalgalandırmak istiyorum. İlk önce Avrupa sonrada dünya şampiyonu olmak istiyorum." dedi.

13 yaşında olan ve son bir yıldır Hercüles kulübünde ata sporu güreşi öğrendiğini söyleyen Fadıl Adıyaman ise yaptığı açıklamada, "Oldukça memnunum. Sağlığımda bu güreş ile bayağı düzeldi.. Bunun yanında iki tane de derecem var. Hollanda şampiyonasında ikincilik ve üçüncülüğüm bulunuyor." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.