Hollanda'da Öğrencilere Rehberlik Yapan Npoınt, Tecrübelerini Ab’ye Taşıdı

Hollanda'da Öğrencilere Rehberlik Yapan Npoınt, Tecrübelerini Ab’ye Taşıdı

Avrupa Komisyonu'nun desteğiyle kurulan ‘SİRİUS’ Eğitim ve Göç ağı, Avrupa Parlamentosu’nda iki günlük bir konferans gerçekleştirdi. Konferansa dünya genelinde 200’e yakın uzman katılırken, Avrupa genelinde yabancı uyruklu gençlerin...

Avrupa Komisyonu'nun desteğiyle kurulan ‘SİRİUS’ Eğitim ve Göç ağı, Avrupa Parlamentosu’nda iki günlük bir konferans gerçekleştirdi. Konferansa dünya genelinde 200’e yakın uzman katılırken, Avrupa genelinde yabancı uyruklu gençlerin eğitiminde karşılaştıkları sorun ve çözüm noktaları masaya yatırıldı.

Hollanda'da eğitim merkezlerinin çatı kuruluşu NPOINT (Hollanda Eğitim, İnnovasyon ve Yetenek geliştirme Platformu) 1994 yılında Rotterdam şehrinde Türk asıllı girişimcilerin ve gönüllülerin gayretleriyle kuruldu. 20 yıllık tecrübelerini aktarmak üzere bu konferansa davet edilen NPOİNT Platformu, başarılı ve örnek sivil toplum kuruluşu gösterilerek tecrübelerini taşımaları istendi.

Konferanstan sonra açıklamalarda bulunan NPOINT Platformu Genel Başkanı İbrahim Elmaağaç, Avrupa genelinde yabancı uyruklu gençlerin yetişiminde ve eğitiminde karşılaşan sıkıntıları ele aldıklarını dile getirdi. Elmaağaç, "Çocukların eğitimde başarılı olmaları açısından götürülebilecek hizmet ve rehberlik ile alakalı ne varsa sunumunu yaptık. Bu konferansa katılan diğer kurumların en eskisi biziz. 1994 yılında başladık ve şuanda platformumuza bağlı Hollanda genelinde 17 eğitim kurumu mevcut ve bundan dolayı gurur duyuyoruz.’’ dedi.

Her sene Hollanda’da iki bin öğrenciye hizmet verdiklerini söyleyen NPOİNT Başkanı Elmaağaç, çocukların gelişimiyle alakalı onlarca özel faaliyet düzenlediklerini söyledi. Elmaağaç, "Öğrencilere rehberlik, okul seçimi ve ev ödevlerinde yardım, yeteneklerin desteklenmesi, velilere yönelik yetiştirme, eğitim ve öğrenim konularında bilgilendirme toplantıların düzenlenmesi ve bunun gibi 20 yıllık deneyimimizi burada paylaştık. Mutluluğumuz ileride gençlerin; topluma örnek, kendileriyle barışık, ufuk sahibi birer vatandaş olarak yerlerini almalarıdır.’’ açıklamalarında bulundu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.